Societat

festivals de senderisme

El territori pirinenc és el marc de sis festivals de senderisme

Les comarques de muntanya de Lleida són l’escenari fins al juliol de festivals centrats en rutes a peu

Aquest cap de setmana, Cerdanya Happy Walking i Festival de Muntanya Àreu-Pica d’Estats

Les comarques de muntanya de Lleida són l’escenari, fins al juliol, de sis festivals de senderisme, que ajudaran a promocionar els territoris pirinencs i que tenen les rutes a peu com a fil conductor. Les propostes permeten descobrir la vall de Siarb, la Cerdanya, la vall Ferrera, la muntanya d’Alinyà, la Vall de Boí i la vall Fosca des de múltiples punts de vista. El Festival de Senderisme de la vall de Siarb (celebrat el 27 i 28 de maig), Cerdanya Happy Walking i Festival de Muntanya Àreu-Pica d’Estats (aquest cap de setmana), Alinyà, muntanya de camins i Vall de Boí Trek (del 7 al 9 de juliol)i el Festival de Senderisme vall Fosca Pirineus (previst del 13 al 16 de juliol) són grans esdeveniments ecoturístics que acosten la muntanya a un públic molt ampli.

Inspirats en els walking festivals dels països centreeuropeus, tenen en comú les rutes a peu guiades com a eix central, els guies interpretadors locals coneixedors del patrimoni pirinenc com a acompanyants de les travesses, activitats que combinen propostes senzilles amb rutes més exigents, i l’organització d’àpats i tastets basats en productes locals. A més, hi ha concerts a l’aire lliure, fires d’alimentació, llibres o material per a senderistes, conferències, curses de muntanya, visites a museus...

Cada festival inclou almenys tres sortides guiades de senderisme adreçades a com a mínim dos segments de visitants. El Cerdanya Happy Walking n’ofereix aquest cap de setmana sis –una de nocturna a 2.500 m i una per a persones amb mobilitat reduïda– per estanys d’alta muntanya, prats subalpins, boscos ufanosos, esglésies romàniques i la serra del Cadí. Les caminades acaben amb un tast de productes locals. També hi haurà un concert de violí i acordió en una ermita.

Àreu, a la vall Ferrera, alberga des d’avui i fins diumenge el Festival de Muntanya Àreu-Pica d’Estats, en què s’hi faran diferents rutes guiades a peu, amb la Pica d’Estats com a teló de fons i el Parc Natural de l’Alt Pirineu com a objectiu. També hi haurà una descoberta del poble d’Àreu i el seu entorn i un concert de rock. Aquest festival s’organitza en el marc de la Milla Vertical d’Àreu, una coneguda cursa de muntanya que s’inicia just quan comença a pondre’s el sol i que planteja el repte d’arribar al cim del Monteixo (a 2.905 metres) abans que s’esvaeixi la llum del dia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

medi ambient

Recorren durant tres dies l’entorn del riu Gaià per defensar-ne el cabal ecològic

salomó
tradicions

Les titelles prenen Lleida tot el cap de setmana

LLEIDA
trànsit

Una dona mor en un xoc frontal a l’N-II a Lleida

LLEIDA

La Champions ja és aquí!

Girona

Les quatre finques on hi ha la llavor de l’agricultura del futur

Pacs del Penedès
SOCIETAT

Amplien a tot Catalunya el voluntariat de suport a la reinserció d’agressors sexuals

BARCELONA
Equipaments

Badalona inverteix 245.000 euros per millorar l’històric edifici del conservatori

Badalona
Sant Jaume de Llierca

Memòria del maqui Joan Platé Vergés

Sant Jaume de Llierca
SERVEIS

Malgrat de Mar s’estrena en la zona verda amb una prova pilot

MALGRAT DE MAR