Més d'un miler d'alumnes es queden sense anar a classe a causa de les nevades

El temporal obliga a tallar set carreteres i a portar cadenes en nou més al Priorat, la Terra Alta i la Ribera d'Ebre

480 alumnes al Camp de Tarragona, tots del Priorat, i 570 a les Terres de l'Ebre són els que des del Departament d'Educació es comptabilitza que ahir van quedar-se sense anar classe. Al Priorat es van haver de suspendre totes les línies de transport escolar, encara que en els busos que circulen per Margalef, Poboleda i Ulldemolins fins i tot hi va poder pujar la mainada. Amb l'avenç del temporal, però, van decidir tornar a deixar-los a casa. A més, l'IES Priorat de Falset, el SES Montsant de Cornudella, i les escoles de Marçà, el Masroig, el Molar, Gratallops i Poboleda ja no van obrir. Altres com ara l'escola Dr. Piñol Aguadé de Cornudella funcionaven a mitges. «Tenim obert, però no fem classe normal perquè no han pogut arribar tots els mestres i alumnes», explicaven des del CEIP al qual acudeixen alumnes de la Morera de Montsant, Escaladei i Siurana.

A la Terra Alta, es van suspendre nou rutes que afectaven 375 alumnes de l'IES de Gandesa, als quals s'hi ha d'afegir la setantena del CEIP de la Fatarella, que no van fer classe. Tampoc van anar a classe els 75 alumnes de l'escola de Tivissa i els 50 de la de Rasquera perquè els mestres de fora del poble no haguessin de fer el desplaçament en unes condicions meteorològiques tan adverses. A més, els alumnes d'Alfara de Carles, els Reguers, Benifallet i Paüls que van a l'institut de Roquetes van haver de tornar a casa al migdia d'ahir per les males previsions de cara a la tarda. El bus escolar tampoc va poder arribar a Santa Coloma de Queralt i, a Prades, els bombers van assistir un autocar d'alumnes que no duia cadenes.

En municipis com ara Horta de Sant Joan els gruixos de neu eren de 20 centímetres al vespre i provocaven incidents de trànsit per l'estat de les carreteres. La nevada, en canvi, anirà bé per al camp, segons Unió de Pagesos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona