Societat

Arriba la temporada de cireres al Baix Llobregat

La 41a Exposició de Cireres a Sant Climent de Llobregat i la 32a Festa de la Cirera a Santa Coloma de Cervelló promocionen aquest fruit el cap de setmana

El Baix Llobregat produeix la meitat de les cireres de Catalunya. Des de finals de maig i aprofitant el temps de la collita, diverses poblacions dediquen una festa a aquesta fruita. De fet, fa set anys que els ajuntaments de Santa Coloma de Cervelló, Sant Climent de Llobregat, Torrelles i el Papiol, van crear la marca Cirera del Baix per promocionar aquesta fruita arreu del país. No en va, els quatre municipis són els majors productors de cirera.

Sota aquest paraigua, els productors del Baix Llobregat assisteixen a mercats, exposicions i trobades. Aquest cap de setmana, sense anar més lluny, se celebren festes de la cirera a Sant Climent de Llobregat i a Santa Coloma de Cervelló. El proper cap de setmana, els mercat de cireres, les paneres artesanals i els menús que tenen com a ingredient principal la cirera, trobaran el seu lloc a Torrelles de Llobregat i el Papiol.

La festa a Sant Climent té com a protagonista la 41a exposició de paneres, que enguany se centra en la temàtica de les arts escèniques. S’esperen una quarantena de paneres de participants adults i una setantena de paneretes infantils, que guarnides amb cireres embelliran el recinte firal.

A Santa Coloma destaca la Mostra de la Cirera, una escenografia efímera de més de 200 metres quadrats que es recrea a la Societat Recreativa i que cada any és diferent.

Les festes

32a Festa de la Cirera a Santa Coloma de Cervelló Del 26 al 28. www.santacolomadecervello.cat

41a Exposició de Cireres a Sant Climent de Llobregat. 27 i 28. www.santclimentdellobregat.cat

37a Festa de la Cirera a Torrelles de Llobregat. Del 2 al 4 de juny. http://festacirera.cat

35a Festa de la Cirera del Papiol. 3 i 4 de juny. www.elpapiol.cat

I la setmana vinent...

M.J.R.

El proper cap de setmana tornen les cireres al Baix Llobregat de la manera més festiva. La inauguració de la 35a edició de la Festa de la Cirera del Papiol tindrà lloc el dissabte 3 de juny, a les 12 h, amb la presència de la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret. Enguany, gràcies a l’empresa Eladiet, el públic de la festa podrà tastar el suc de cirera elaborat en exclusiva per l’empresa. La festa ofereix també un programa d’activitats divers, com ara propostes al voltant de la cuina amb la cirera com a ingredient (segon taller gastronòmic de la Festa de la Cirera), el tast de vins ecològics i mostres de cultura popular, com per exemple castells o sardanes. També hi haurà exhibició de vehicles antics.

Per la seva banda, la 37a edició de la Festa de la Cirera de Torrelles de Llobregat inclourà el mercat per comprar cireres de proximitat, l’exposició a càrrec de l’Esplai Arc de Sant Martí, la fira d’artesania i productes locals, la zona de barraques i la mostra d’arts i oficis, que tornarà després de la bona acollida de l’any passat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona