Societat

Territori

Els nou pobles del cap de Creus es tornaran a trobar a Sant Pere de Rodes

Amb vora 400 caminants i un miler de visitants en un dia, la cinquena pujada a Sant Pere, diumenge vinent, es consolida com la jornada festiva del monestir

Nou columnes de caminants tornaran a coincidir diumenge al conjunt monumental de Sant Pere de Rodes. La cinquena pujada al monestir reunirà a l'antic poblat de Santa Creu (al peu del monestir) els participants, que hauran sortit de tots els pobles del cap de Creus: el Port de la Selva, la Selva de Mar, Cadaqués, Roses, Palau-saverdera, Pau, Vilajuïga, Llançà i la Vall de Santa Creu. A l'arribada hi haurà esmorzar per als inscrits, visites guiades gratuïtes i música popular amb Lo Sacaire del Llobregat. Al llarg del dia s'anirà fent una àmplia programació d'activitats i visites guiades al poblat, al monestir i fins al castell de Sant Salvador de Verdera. Entre les novetats que s'incorporen enguany, destaquen una cercavila fins al monestir (12.40 h), on els Angelets del Vallespir faran una actuació castellera, i una botifarrada popular al migdia.

Amb aquesta cinquena edició, la pujada a Sant Pere de Rodes –cada primer diumenge de maig– es consolida com la jornada festiva del conjunt monumental de Sant Pere de Rodes que aconsegueix reunir vora 400 caminants i més d'un miler de visitants en un sol dia. Les nou rutes possibles fan que la marxa sigui accessible per a un públic ampli i amb diferents nivells de dificultat: les més llargues, des de Cadaqués o Roses, de tres o quatre hores de marxa; les més curtes, aptes per a un public familiar, que surten de la Vall de Santa Creu (45 minuts) i de la Selva de Mar. Entremig, les marxes des de Pau, Vilajuïga, Llançà i el Port de la Selva, oscil·len entre una hora i mitja i tres hores. Des de l'any passat l'organització posa un servei de bus gratuït per a la tornada als pobles.

La jornada, impulsada per l'Associació Via Pirena, rememora els antics pelegrinatges que es feien al monestir, així com les celebracions dels anys sants, que el van convertir en un centre espiritual de primer ordre. Per participar a la pujada cal fer la inscripció en el web de Via Pirena (fins divendres). Els qui es decideixin en el darrer moment poden inscriure's el mateix dia de la caminada als punts de partida de cada poble.

LA DATA

07.05.17
La cinquena pujada
al monestir commemora els antics pelegrinatges, ara com a dia festiu del conjunt.

LA XIFRA

9
columnes
de caminants partiran dels nou pobles del cap de Creus per coincidir a Sant Pere de Rodes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Segueixen les retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona