la crònica

Riells i Viabrea clama perquè torni en Pau

El poble de Riells i Viabrea es va abocar ahir a donar suport a un dels seus veïns, Rafael Uriol, que des de fa molts mesos viu una de les situacions més angoixants que pot arribar a viure un pare: no poder tenir a prop el seu fill petit, en Pau, de tres anys. En Pau és en un centre d'acollida de Mèxic d'ençà de la mort en aquest país de la seva mare, i fins ara tots els intents diplomàtics fets des de l'Estat espanyol han estat debades, i el darrer judici que havia de decidir sobre el cas s'ha tornar a ajornar a causa de maniobres dilatòries de la família materna. Tot i aquests entrebancs, el pare d'en Pau sí que pot comptar amb el suport dels seus veïns i de les localitats properes, on és molt conegut.

La plaça del Mercat de Riells es va omplir ahir en una jornada molt especial de suport que va aplegar tota mena d'activitats. Els gegants de Gualba i els capgrossos de la Batllòria van començar a escalfar l'ambient poc abans del migdia al so de la música d'un esbart dansaire. Va ser el tret de sortida d'una jornada que es va allargar fins al vespre. Al costat de la gresca gegantera, en una taula, nens i nenes escrivien els seus «millors desitjos» per a en Pau en una pancarta. Els actes de reivindicació festiva van continuar amb diversos tallers infantils, actuacions de pallassos, actuacions musicals, titelles i ball al Casal del Poble. Tampoc no hi va faltar el dinar popular per recollir fons.

Totes aquestes activitats, així com la taula solidària instal·lada dissabte en el mercat i d'altres que s'han fet durant la setmana, han de servir per donar un cop de mà al pare d'en Pau, ja que tot aquest llarg procés judicial a Mèxic li està comportant una despesa econòmica molt important. A mitjan mes de desembre, en teoria, s'ha de pronunciar definitivament el tribunal que ha de decidir si en Pau pot tornar a Riells amb els seus. Riells espera que la resolució no s'endarrereixi més.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
CORNELLÀ DE TERRI

Denuncien que volen obrir un centre de menors “sense complir normativa”

CORNELLÀ DE TERRI

Llagostera habilita un espai per al dol perinatal al cementiri

LLAGOSTERA
medi ambient

Reclamen més control de la contaminació al Camp d Tarragona

TARRAGONA
GIRONA

El Tarlà ja volta i Jaume Cruset fa un pregó rimat de les Festes de Primavera

GIRONA
equipaments

Els veïns d’Alpens voten a favor de fer la piscina municipal

ALPENS

Vilafant rep Rafael Sala, el soldat republicà afusellat i trobat a Paterna

VILAFANT

Reclamen una actuació urgent per l’antiga Ràdio Liberty

PALS
SOCIETAT

Llançament de petits satèl·lits des de l’aeroport de Lleida-Alguaire

ALGUAIRE
Girona / salt

El Campus de Salut del Trueta: 25 milions blindats ‘in extremis’

SALT / GIRONA