Societat

Fotografia

Una càmera entre anells

L'empresa de Berga Foto&Film ha estat distingida pel portal Bodas.net com una de les millors reporteres de casaments del país

Fan reportatges socials i intenten passar desapercebuts entre els convidats

L'empresa berguedana Foto&Film és una de les companyies fotogràfiques més importants del país a l'hora de fer reportatges de casament. Així ho consideren els usuaris del web Bodas.net, el portal sobre bodes més important de l'Estat. A través de les recomanacions i crítiques dels seus visitants, la pàgina distingeix anualment un 5% de les empreses adherides –unes 38.000– i aquest cop Foto&Film ha estat una de les seleccionades. “Els clients valoren la compenetració del nostre equip i la capacitat per passar desapercebuts”, assegura Jordi Merino, un dels impulsors.

La companyia berguedana fa deu anys que es dedica a fer reportatges de casament. En fa entre 10 i 15 cada any, de manera que Merino i l'altre impulsor, Jordi Galera, calculen que han treballat en uns 150 casoris. Ells dos són les cares visibles de Foto&Film, però subratllen que l'equip està format per més persones: Merino fa de responsable del vídeo; Galera, de fotògraf principal; Eudald Corominas és el segona càmera de vídeo; Eva Puig s'encarrega del tracte amb les parelles i maquetació; Judit Vera fa de segona fotògrafa i col·labora en el disseny i la maquetació, i Xavi Garcia s'ocupa dels serveis amb drons.

La recerca de l'espontaneïtat

Un dels seus punts forts és que busquen sortir del que es feia tradicionalment. “Intentem fer un reportatge social, anar a caçar moments i emocions i buscar l'espontaneïtat”, afirma Jordi Galera. Això fa que en ocasions les emocions els acabin contagiant: “Vivim moments tan especials que a vegades és difícil aguantar les llàgrimes darrere la càmera”, diu el fotògraf.

Però, més enllà de les emocions, el centenar de casoris que ha viscut l'equip de Foto&Film dota els seus integrants d'experiència suficient per resoldre situacions de nervis, si cal. “Si s'ha de donar un cop de mà per apaivagar els nervis, es fa. En el fons nosaltres sabem com funciona un casament i, si alguna cosa va malament, també ens afecta en el resultat final de la nostra feina”, assegura Galera.

La competència no professional

A Catalunya l'any 2015 es van casar gairebé 27.500 parelles segons l'Idescat. La gent es casa, però no sempre contracten professionals perquè retratin el dia. “Molts matrimonis opten per deixar que ho facin familiars o amics, i el resultat és molt diferent”, explica Galera. Tot plegat, fa que la competència més dura de Foto&Film siguin els particulars i no pas les empreses.

De moment, el seu àmbit de treball és el Berguedà i el Bages i, segons diuen, hi ha feina per omplir la temporada. De fet, ja tenen el calendari d'aquest 2017 ple. De cara a l'any vinent, intentaran aprofitar el segell de qualitat que els ha concedit Bodas.net per consolidar-se en el món de les núpcies i, si es dona l'ocasió, sortir de la Catalunya Central.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

administració

Neix una entitat per difondre la història i la cultura de Roses

roses
Raúl Montilla
Periodista i escriptor

“Emigrar és molt dur, és un joc d’identitat molt bèstia”

Cornellà de Llobregat
SOCIETAT

ADF, 15 entitats i un restaurant a Els Bellots

TERRASSA
educació

Malestar perquè es tanca una línia d’I3 a Rocafonda de Mataró

Mataró
salut

Acord en defensa de l’antic hospital de Mataró

mataró
medi ambient

Badalona analitza la salut de 216 palmeres i 10 estan molt greus

Badalona
Sant Feliu de Pallerols

Sèlvans assaja un nou model d’economia rural a través de la gestió forestal

Sant Feliu de Pallerols
GIRONA

Retiren l’aparcament reservat a la Guàrdia Civil a Emili Grahit

GIRONA
SALUT

Créixer en entorns d’aire contaminat redueix la capacitat d’atenció dels nens

BARCELONA