L' UJI investeix doctor «honoris causa» Mayor Zaragoza

L'exdirector general de la UNESCO i actual copresident del Grup d'Alt Nivell sobre l'Aliança de Civilitzacions i president de la Fundació per a una Cultura de la Pau, Federico Mayor Zaragoza, ha estat investit aquest matí doctor honoris causa per la Universitat Jaume I de Castelló. El seu rector, Francisco Toledo, ha qualificat Mayor Zaragoza d'«activista de la pau», una dimensió que, segons Toledo, «entronca amb l'esperit i la lletra dels nostres estatuts» i amb el «magnífic treball» que es desenvolupa des de la Càtedra Unesco de Filosofia per la Pau de l'UJI, que va contribuir a crear el mateix Mayor Zaragoza.

Durant el seu parlament, Mayor Zaragoza ha apuntat a la necessitat de «conéixer la realitat en profunditat per a poder canviar en profunditat» i que «el fracàs estrepitós del domini dels pocs sobre quasi tots» és el responsable dels actuals moments de crisi, «no només financera, sinó democràtica, ètica, alimentària i mediambiental». També ha dit que «no és possible pagar simultàniament el preu de la guerra i el preu de la pau» i que si es desitja construir una societat més justa i pacífica s'ha d'aconseguir que almenys una part dels recursos que ara «es malgasten en mitjans de destrucció i mort», es destinen a la prevenció i el desenvolupament».

Prèviament a l'acte d'investidura, Mayor Zaragoza s'ha referit al president nord-americà, Barack Obama i a la seua decisió de continuar enviant tropes a l'Afganistan. Ha dit que ho considerava «molt adequat», després de destacar que la situació en aquell país és «un desbarat» i «ha d'haver-hi una solució en part militar, però també d'ajuda al progrés de la seua gent».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
GIRONA

Els pagesos gironins protesten per una nova baixada del preu de la llet

GIRONA
Societat

Acord per ampliar el festival Roses de Reus

Reus
FIGUERES

Restauraran la façana i els elements patrimonials del Teatre el Jardí

FIGUERES
Urbanisme

Rebategen carrers de Sarrià per denunciar la destrucció dels jardins de Can Raventós

Barcelona
societat

Barcelona vol limitar l’horari d’obertura a l’entorn del carrer Tuset

barcelona
BADALONA

Els usuaris de Can Bofí Vell, condemnats a viure de nou al carrer

BADALONA
Albanyà

Bassegoda recupera el sant Miquel vandalitzat fa més de 20 anys

Albanyà
infraestructures

Posen en marxa els ascensors de l’estació de Mollet Sant Fost

MOLLET DEL VALLÈS
SALT

Els patinets han estat involucrats en una vintena d’accidents els últims sis mesos

SALT