Societat

La democratització de la Patum no s'atura tot i les veus contràries als acords

El patronat continua amb el calendari marcat per renovar els estatuts de les comparses

ERC exigeix que es retiri la instància en què es demana la impugnació

La renovació dels estatuts de la Patum no s'atura, de moment. La regidora de Patum de l'Ajuntament de Berga, Mònica Garcia, ha confirmat a aquest diari que el procés de redacció dels nous estatuts de cada comparsa, que han de garantir una festa que compleixi els drets fonamentals, seguirà el calendari previst fins que els serveis jurídics del consistori acceptin o deneguin la impugnació dels acords del patronat proposada per les comparses dels Plens, la Guita Grossa i el Tabal.

“Si donen la raó a les tres comparses que han presentat la instància, evidentment afectarà el procés i segurament el frenarà”, ha dit Garcia. Però els serveis jurídics tenen un termini de tres mesos per resoldre la instància, de manera que es podria donar el cas que se celebrés la Patum del pròxim mes de juny amb el problema encara sense resoldre. Malgrat tot, la regidora ha promès que s'intentarà solucionar amb celeritat.

El procés va al dia

La decisió d'impugnar els acords que el patronat va prendre a principis de febrer és, segons Garcia, “un dret que té qualsevol comparsa”. Per això, la decisió del Tabal, la Guita Grossa i els Plens és respectada pel consistori, tot i que no preocupa en excés. “No patim pel desenvolupament de la idea que vam proposar a les comparses perquè veiem que la majoria estan responent molt bé”, ha destacat.

De moment, segons la regidora, el calendari s'està complint i totes les comparses van assistint a les reunions. A més, totes “ho porten tot molt ben preparat i faciliten molt la feina a la tècnica de participació a l'hora de donar el vistiplau als nous textos”.

“Hem de ser inflexibles”

ERC de Berga creu que hi ha un “paral·lelisme” entre la gestió de l'Estat espanyol del procés català i l'actitud que adopten les tres comparses que demanen la impugnació. Segons un article escrit per la regidora Ermínia Altarriba, tots dos segueixen la mateixa estratègia: “Guanyar temps i encallar els esdeveniments, a través de recursos jurídics, a través de lleis, fent cas omís de la voluntat de la ciutadania.”

Per això, Altarriba assegura: “Hem de ser inflexibles [davant l'actitud dels tres caps]”. A més, recalca que l'única opció és que es facin enrere i retirin la instància.

LA FRASE

Les comparses estan responent molt bé a la redacció dels nous estatuts i això ens fa ser optimistes
Mònica Garcia
Regidora a l'ajuntament de berga


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
Les roses del Firal i les del cementiri
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen avui a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt