Societat

escorxadors

protesta

Mesures per fer visibles els accidents a l'escorxador de Santa Eugènia de Berga

El dissabte següent a un accident greu es convocarà una mobilització a la plaça del Pes de Vic

La iniciativa ha sorgit de l'assemblea de treballadors

Treballadors de Le Porc Gourmet, l'escorxador situat a Santa Eugènia de Berga, es van tornar a trobar en assemblea aquest dissabte, poques hores després que dos accidents laborals afectessin dos dels seus companys. Segons expliquen membres de la plataforma Càrnies en Lluita, en el primer accident una persona va perdre un dit, i en el segon, la persona afectada va rebre del braç. “En els darrers dos mesos tenim constància de cinc accidents laborals i això és alarmant. El ritme a la cadena és brutal i això provoca que amb el pas de les hores i l'acumulació del cansament sigui molt fàcil fer-se mal”, explica Antoni Iborra, advocat i membre de la plataforma de defensa dels drets dels treballadors.

En resposta a aquests fets, els treballadors concentrats en l'assemblea van decidir convocar mobilitzacions a les set de la tarda del dissabte següent a un accident greu a la plaça del Pes de Vic. “És una manera de fer visible el problema i una mesura de pressió perquè se solucioni una situació preocupant”, remarca Iborra. Càrnies en Lluita també denuncia que la prevenció de riscos laborals no s'estaria fent de manera correcta a l'escorxador de Santa Eugènia de Berga. “Tenim constància que el que es fa habitualment és intentar amagar els accidents i fer que passin desapercebuts. És la pitjor manera de tractar aquest problema. El que cal fer és comunicar l'incident, investigar-lo i prendre mesures perquè no torni a passar”, explica Iborra, que hi afegeix que algunes vegades s'ha activat l'ambulància després d'un accident a través de trucades anònimes dels mateixos treballadors.

En espera de les dades

Els treballadors de Le Porc Gourmet, molts d'ells agrupats en les anomenades “falses cooperatives”, fa uns mesos que han decidit deixar de banda la por –si són expulsats de la cooperativa no tenen dret a cap subsidi– i organitzar-se per reivindicar els drets que tenen pel fet de pertànyer a aquest tipus d'organització empresarial. Aquesta setmana haurien de rebre part de les dades i la informació comptable de l'empresa que van demanar fa dues setmanes.

LES FRASES

És una manera de fer visible el problema a l'escorxador i una mesura de pressió perquè se solucioni una situació preocupant
Quan hi ha un accident laboral, cal investigar i prendre mesures perquè no torni a passar
Antoni Iborra
advocat de càrnies en lluita


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

enogastronomia

IV Ruta Gastronòmica DO Penedès a Vilanova i la Geltrú

Vilanova i la Geltrú
Gael Rodríguez
Alcalde de Portbou per Sumem x Portbou (PSC)

“Podem dir que finalment Portbou té projecte”

Portbou

La regla, el tabú menstrual

Barcelona
educació

Torna la lluita al carrer i a l’aula

Barcelona
La crònica

Mutilats inesquinçables

MEDI AMBIENT

El Maresme farà el projecte per reomplir l’aqüífer de la Tordera

Mataró
SALUT

El programa per a la prevenció i l’abordatge de l’obesitat infantil es posa en marxa a 35 municipis

BARCELONA

La malaltia que callen

Barcelona
SOCIETAT

En Joan, en Musa i les cosidores, un exemple de la diversitat de Salt

salt