Societat

successos

Comín, sobre l'agressor de Berga: “Cal evitar que els problemes mentals acabin derivant en conseqüències penals”

El conseller de Salut confirma que el jove pateix TDAH i altres patologies i referma la voluntat del Govern d'enfortir l'atenció psiquiàtrica

El conseller de Salut, Toni Comín, ha volgut fer una condemna rotunda a l'agressió que van patir dos joves homosexuals aquest diumenge a la matinada a Berga en el marc d'una visita a l'Hospital Sant Bernabé. Comín ha felicitat la ciutadania berguedana per la “reacció massiva” que hi va haver dilluns al vespre a la concentració de rebuig als fets, que va aplegar mig miler de persones.

D'altra banda, Comín ha confirmat que el jove detingut pateix TDAH, a més de patologia dual i també té problemes relacionats amb l'addicció a les drogues. En aquest sentit, Comín ha expressat que hi ha una “frontera complicada” entre el sistema penitenciari i el sistema hospitalari psiquiàtric i ha apostat per “enfortir la xarxa de salut mental per evitar que els problemes que puguin ser tractats en el sistema de salut acabin derivant en conseqüències penals”.

Comín ha visitat aquest dimecres l'Hospital Sant Bernabé de Berga amb l'objectiu de conèixer el funcionament intern del centre. Abans de reunir-se amb els directius de l'hospital, el conseller ha volgut condemnar l'agressió a la parella d'homosexuals i també felicitar la ciutadania de Berga “per la resposta tan massiva que va haver-hi amb tan poc temps de marge”. “Els ciutadans tenen clar quins són els seus drets i tothom té clar que tenim dret a estimar com vulguem”, ha expressat Comín. El conseller també ha explicat que s'ha reunit amb les dues víctimes, l'Andy i el Jorge, per traslladar-los el seu suport.

En relació a la carta que ha fet pública El Periódico sobre la salut mental de l'agressor, Comín ha confirmat que el jove pateix TDAH (Trastorn de Dèficit d'Atenció amb Hiperactivitat) , així com també patologia dual i problemes relacionats amb l'addicció a les drogues. El titular de Salut ha explicat que “hi ha una frontera complicada entre el sistema penitenciari i el sistema hospitalari psiquiàtric”, tot i que ha deixat clar que “el pressupost en salut mental ha crescut un 30% i és una de les partides que més ha augmentat”. En aquest sentit, ha dit que dels 70 milions d'euros que es destinen a la salut mental “8 milions es dediquen a millorar i enfortir l'atenció psiquiàtrica”.

El conseller veu important enfortir la xarxa de salut mental i d'internament psiquiàtric perquè “problemes com aquests puguin ser tractats en el sistema de salut i evitar així que acabin derivant en conseqüències penals”. “Hem de treballar perquè sigui la xarxa psiquiàtrica la que doni resposta a situacions molt complexes”, ha reblat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona