Societat

municipal

civisme

Canet tancarà finalment a les nits la plaça Universitat

L'Ajuntament vol posar fre als grups de joves que fan soroll a la matinada i molesten els veïns

Ha instal·lat les primeres tanques, però es preveu que la mesura no sigui efectiva fins a l'estiu

Canet de Mar sembla que ha trobat finalment una solució al problema que es va repetint i va augmentant dels sorolls i molèsties a altes hores de la matinada provocats per grups de joves que es concentren a la plaça Universitat. Aquesta setmana, tècnics d'una empresa contractada per l'Ajuntament han instal·lat una tanca a l'accés a la plaça que dona a la riera Gavarra i està previst que en breu facin el mateix amb l'entrada que dona al carrer Lluís Domènech i Montaner. Aquesta mesura permetrà establir un horari d'obertura de la plaça, inicialment des de primera hora del matí fins a la mitjanit, i prohibir-hi l'accés a la matinada, que és quan s'hi apleguen els col·lectius més sorollosos.

La iniciativa arriba com a resposta a les queixes dels veïns, que durant anys han denunciat l'ús indegut de l'espai en hores intempestives per beure-hi alcohol, pintar grafits o fer piruetes amb l'skate, sobretot durant els mesos d'estiu. L'espai, que ocupa més de 5.600 m² en ple centre urbà, és una zona de molt de trànsit durant el dia, en gran part perquè hi estan situats el CAP i una de les entrades a l'Escola de Teixits de Punt.

Pendent de data

El regidor d'Urbanisme, Lluís Llovet (ERC), explica que la instal·lació de la tanca és el primer pas, però que el tancament de la plaça no es farà efectiu immediatament. “Hem de determinar amb la policia local l'horari concret d'obertura, que serà ben visible, però pensem en l'estiu com la millor època per posar en marxa la mesura”, assenyala el regidor, que recorda que la decisió de tancar el recinte es va prendre l'any passat, però que un seguit de complicacions administratives ho han endarrerit. La inversió no supera els 15.000 euros.

Poder sancionar

Per la seva banda, l'alcalde accidental i responsable de Governació, Pere Xirau (Canetencs Independents), defensa la decisió presa davant els infructuosos intents de posar fi als episodis d'incivisme a la plaça. “La policia local actuava davant les denúncies dels veïns, però només podia alertar els joves que la seva activitat provocava molèsties, perquè es trobaven en un espai públic de lliure accés”, va relatar, i hi va afegir que “un cop funcioni un horari, si s'accedeix a la plaça quan aquesta estigui tancada els agents podran, a banda d'advertir, sancionar per les actituds incíviques”.

Xirau va destacar que la majoria de queixes i denúncies provenen dels veïns que hi ha a la part de la plaça on inicialment s'havia habilitat un espai per a la pràctica de l'esport que es va acabar anul·lant perquè ocasionava massa molèsties. Ara hi ha rètols que prohibeixen jugar a pilota i utilitzar l'skate.

LA FRASE

Un cop funcioni un horari, si s'accedeix a la plaça quan estigui tancada els agents podran sancionar
Pere Xirau
alcalde accidental de l'ajuntament de canet de mar

Un espai inaugurat el 2009

La plaça Universitat es va inaugurar el 27 de juny del 2009 com a part de la gran transformació del centre de Canet. El projecte havia nascut cinc anys enrere amb la l'acord entre la Diputació, propietària dels terrenys, i l'Ajuntament perquè al solar s'hi fes també el nou CAP. L'actuació preveia una plaça a diferents nivells i la seva extensió permetia compaginar els jocs infantils amb una zona de restauració i d'altres destinades a fer-hi actes culturals i lúdics i esportius. La principal característica de l'espai són, encara avui, les set pèrgoles gegants amb coberta de diferents colors que singularitzen la plaça. La inversió global de l'obra va pujar a prop de 2,3 milions d'euros, i la Generalitat va ser qui va fer l'aportació més gran, 950.000 euros; la Diputació n'hi va invertir 775.000, i l'Ajuntament 162.000. Els 382.000 euros restants els va posar el concessionari del pàrquing subterrani.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Primer atac d’os aquesta primavera a un ramat d’ovelles i cabres a la Val d’Aran

Naut Aran
societat

L’acampada de la UB en suport a Palestina posarà fi a la protesta demà

Barcelona
tribunals

La noia que va perdre un ull per un projectil de foam recorre l’arxiu

barcelona

L’hospital implementa la micropigmentació de l’arèola i del mugró

palamós
societat

Mollet incorpora nova senyalització als passos de vianants per a infants amb TEA

Mollet del Vallès
societat

Nova aturada no programada de la central nuclear d’Ascó I

Ascó

Pepita Perich tanca una etapa liderant la Fundació Ramon Noguera

girona
Societat

L’aparició de restes romanes obliga a replantejar la construcció de 300 habitatges a Tarragona

Tarragona

El Banc dels Aliments atén un 3,3% menys de persones vulnerables

GIRONA