Societat

maniobres militars

L'Exèrcit espanyol torna a Llançà tot i l'oposició de l'Ajuntament

L'alcalde, Pere Vila, recorda que els van enviar la carta advertint-los que no són benvinguts i diu que no han rebut resposta

Un grup de militars de l'Exèrcit han tornat aquest dimarts al matí a Llançà a fer-hi maniobres. L'escena ha estat la mateixa que es va viure el 6 i el 16 de febrer: un vehicle ha descarregat més d'una desena d'efectius, que resseguint la carretera d'entrada al municipi han enfilat fins a la muntanya. La situació ha generat, de nou, expectació entre alguns veïns, que han tornat a captar instantànies de la desfilada. L'alcalde, Pere Vila, ha recordat que van enviar una carta al Ministeri de Defensa, la subdelegació del Ministeri de Defensa a Girona i a la base militar de Sant Climent Sescebes reclamant-los que s'abstinguessin de fer-hi actuacions i advertint-los que no són benvinguts al municipi però diu que no han obtingut resposta. L'Ajuntament va aprovar fa mesos una moció declarant-se “territori desmilitaritzat” i s'ha sumat a les crítiques llençades per Celrà i Girona, que la setmana passava van organitzar una marxa en contra. Des de l'Exèrcit ja van anunciar que no aturarien les maniobres perquè són “pràctiques habituals que fan a molts municipis”.

Un grup de militars han tornat a primera hora d'aquest matí al municipi. Ja ho van fer el 6 i el 16 de febrer i estava previst que ho repetissin el 17 però no se'ls va veure pel poble. Són les maniobres que el Coronel Comandant de la província va comunicar al consistori fa setmanes i que van rebre com a resposta una carta de l'Ajuntament demanant-los que s'abstinguessin de fer-les al seu terme municipal.

A primera hora i a l'entrada del municipi, un autocar de petites dimensions ha deixat alguns efectius. També s'hi ha pogut veure un camió de l'exèrcit. A peu de carretera, els militars han desfilat fins agafar el camí de muntanya entre Llançà i Colera, on habitualment fan les maniobres. La situació ha generat, de nou, sorpresa entre alguns veïns.

Llançà es va declarar fa mesos territori desmilitaritzat a través d'una moció però, en paraules de l'alcalde, tot plegat sembla haver quedat en paper mullat. I és que, tot i recordar-los que no hi són benvinguts, les actuacions s'han mantingut.

Vila assegura que l'Ajuntament manté la seva posició contrària i que, a hores d'ara, encara no han obtingut resposta a la missiva que els van fer arribar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs
Societat

Busquen sostre per als usuaris de l’alberg que tanca a Badalona

Badalona
Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau
Societat

Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau

barcelona
Moda

El món mira la moda nupcial que s’exhibeix a Barcelona

Barcelona

Banc Sabadell celebra la setzena edició dels Aces Solidaris

gastronomia

Cap de setmana de festival gastronòmic al Moll de la Fusta

Barcelona
cultura

L’Ajuntament de Vic introduirà clàusules lingüístiques en els contractes públics

vic
Iran

La Policia de la Moral torna a detenir dones per no portar el vel islàmic

Barcelona