Societat

Societat

La policia dels cinc pobles

Arenys de Mar, Arenys de Munt, Caldes, Llavaneres i Sant Vicenç exploren la possibilitat d'associar els cossos de seguretat

Tot i els beneficis de mancomunar el servei, hi pesen inconvenients que fan frenar alguns municipis

Lentament, però amb pas ferm, avança la proposta d'associar les policies locals de cinc municipis del Maresme. Arenys de Mar, Arenys de Munt, Caldes d'Estrac, Sant Vicenç de Montalt i Sant Andreu de Llavaneres no dubten dels beneficis que comportaria mancomunar el servei, però d'entrada hi ha aspectes del projecte que no acaben de convèncer tothom de la mateixa manera. La possibilitat de disposar d'un uniforme compartit per tots els agents, que els vehicles vagin retolats de la mateixa manera, les diferències salarials, els horaris, el nombre d'efectius d'un cos i de l'altre o els diversos rangs dels caps de les comissaries dels municipis són algunes de les circumstàncies que fan allunyar alguns consistoris. N'hi ha que ho veuen com a entrebancs salvables, però els que hi posen més pegues s'hi aferren més.

Caldes d'Estrac, com a impulsor de tot plegat, aposta per aprofundir en totes aquelles accions que uneixen i deixar de banda o per a més endavant les que distancien. “Es tracta de trobar punts en comú que ens serveixin per millorar i poder decidir entre tots què ens pot donar un millor resultat optimitzant els nostres recursos”, defensa el regidor de Seguretat, Joan Baró. Sense cap calendari establert que pressioni, Baró veu imprescindible que la col·laboració entre policies locals, que ja existeix d'alguna manera, es pugui aprofundir encara més. Disposar d'una centraleta única durant els caps de setmana, compartir informació, col·laborar en dispositius conjunts, coordinar tasques de vigilància en indrets com ara el front marítim que comença a Sant Vicenç de Montalt, es connecta amb Caldes i arriba fins a Arenys de Mar, accedir a material d'ultima tecnologia que per a un sol ajuntament resulta massa car o fer-hi compres agregades són algunes de les propostes que es debaten i que segurament tenen més adeptes.

“A la ciutadania tenim l'obligació de prestar el servei millor possible i de la manera més eficient”, defensa l'alcalde d'Arenys de Munt, Joan Rabasseda, que destaca el bon veïnatge dels pobles implicats, i considera que encara és molt aviat per apostar decididament per mancomunar les policies. Arenys de Mar, en canvi, ho té més clar i no amaga que, tot i ser una molt bona idea, és realment complicat portar-ho a terme. No només perquè hi ha municipis que tenen com a centre de referència comissaries dels Mossos d'Esquadra diferent, sinó també perquè a nivell judicial també hi ha implicats dos partits, el d'Arenys de Mar i el de Mataró. “S'ha de seguir parlant i negociant tot i les diferències, i per part nostra continuarem assistint a les reunions per intentar entendre'ns i ajudar-nos entre tots”, apunta l'alcaldessa Annabel Moreno. Tant Sant Vicenç com Llavaneres són més optimistes i confien arribar a un acord que satisfaci tothom, encara que inicialment no s'assumeixi el 100% de les propostes. “Ara hem d'establir quins són els mínims que podem marcar per començar i deixar per més endavant altres qüestions”, explica l'alcalde llavanerenc, Joan Mora.

Tot i que la idea és trencar fronteres a una feina, unes necessitats i unes demandes compartides, si finalment hi ha algú que es desmarca tampoc no ha d'impedir que la resta s'hi afegeixi. “Si n'hi ha que no ho veuen clar però la resta sí, així es tirarà endavant”, defensa el caldenc Joan Baró.

Un centenar d'agents
Si finalment prospera la proposta de mancomunar el servei, entre els cinc municipis maresmencs sumarien un centenar d'efectius per vetllar per la seguretat del territori.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós