Societat

trànsit

balanç d'accidents

Les carreteres de Tarragona lideren el descens de mortalitat

Les vies de circulació de la demarcació encapçalen la reducció de la xifra de víctimes mortals

A pesar del sinistre on tretze joves van perdre la vida en un autocar, es registren 48 morts en carretera durant l'any 2016

A pesar d'haver sofert el pitjor accident de la història –el mes de març del 2016 tretze estudiants van perdre la vida en un sinistre que va afectar l'autocar en què viatjaven a Freginals (Montsià)– del Servei Català del Trànsit (SCT), aquest 2016 les comarques de Tarragona lideren les xifres de reducció d'accidents mortals al conjunt de Catalunya.

Així ho van confirmar ahir fonts d'aquest organisme, que passen balanç de l'any anterior i informen que, durant tot el 2016, el conjunt de carreteres de les comarques de Tarragona van registrar un 38% menys de víctimes mortals in itinere, fet que confirma que la demarcació se situa al capdavant de les zones de Catalunya amb menys accidents mortals. En total, al conjunt de carreteres del Camp i l'Ebre hi va haver 48 morts en 34 accidents, una xifra de víctimes que lideren carreteres com ara l'N-340, que es confirma com la via de circulació amb més perillositat, ja que –a banda del succés de Freginals– concentra el nombre de víctimes mortals més elevat, un total de sis durant tot l'any passat, tot i que es redueix el nombre de morts que van perdre la vida en aquest tram durant el 2015 (16) i el 2014 (23). D'entre les carreteres on es registra més sinistralitat, també destaca l'A-7, una via en la qual, segons apunta la directora del SCT, Eugènia Domènech, s'instal·larà el radar de tram a l'altura de Tarragona de manera definitiva a partir del 13 de febrer.

En total, i segons les dades del SCT, un 16,8% dels accidents amb víctimes mortals de Catalunya del 2016 es van produir en territori de Tarragona i un 20,8% del conjunt de víctimes mortals que es van registrar l'any passat van ocórrer a la demarcació. En percentatges, Tarragona registra un 38% menys d'accidents mortals a la carretera respecte a exercicis anteriors, en un període anual que el SCT confirma que és “positiu”. Per comarques –i encapçalant la llista de sinistres–, destaca el Montsià, a causa de l'accident de Freginals, i el Priorat i la Terra Alta sobresurten perquè no s'hi va registrar cap víctima mortal en accident de trànsit en tot el 2016.

LES XIFRES

48
persones van perdre la vida
en accidents per carretera a Tarragona durant el 2016
6
víctimes mortals
es van registrar a la carretera N-340, que encapçala les llistes de perillositat


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins