Societat

El vent bufa amb força a les comarques gironines i a punts d'alta muntanya

Les ratxes freguen els 100 km/h a l'Alt Empordà, la Garrotxa i la Selva

Els Bombers fan 17 sortides per les ventades

Les fortes ratxes de vent han superat els 100 km/h aquest dissabte en diversos punts d'alta muntanya i s'han notat també amb força a l'Alt Empordà, la Selva i la Garrotxa. Protecció Civil manté activada la prealerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) davant la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de fort vent el cap setmana i per les afectacions que se'n puguin derivar.

Aquest matí els cops de vent han fregat els 100 km/h en diverses poblacions de la Garrotxa i la Selva, dues comarques poc habituades al vendaval. Segons dades del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) i de les estacions de Meteoclimatic, destaquen registres com els 93 km/h de Sant Feliu de Pallerols, els 90 km/h d'Olot, els 85,7 km/h d'Anglès o els 81 km/h de la Vall d'en Bas.

Al migdia s'han registrat cops de 100 km/h al Santuari de Queralt (BergAngluedà); de 99 km/h a Portbou; 85 km/h a Anglès (Selva) i de 85 km/h a Molló (Ripollés), segons les observacions del Meteocat. En algunes estacions d'alta muntanya els cops de vent encara han estat més forts, com en el cas d'Ulldeter (115 km/h) i la Tosa d'Alp (106 km/h).

Incidències per caiguda d'arbres i branques

Els Bombers de la Generalitat han fet un total de 17 sortides derivades dels efectes del vent, la majoria a les comarques gironines. Les actuacions, cap d'elles greu, han estat per la caiguda d'arbres, branques o elements del mobiliari urbà a la via pública i sanejaments de façanes.

La carretera C-63 ha estat tallada durant unes dues hores al seu pas per Sant Feliu de Pallerols per la caiguda d'un arbre. L'avís de la incidència s'ha rebut a les 07.27 hores al quilòmetre 59 de la C-63, a la zona de l'Estació. Un arbre de grans dimensions ha caigut per la ventada de ponent i ha blocat la circulació de vehicles. Una dotació dels Bombers ha treballat per retirar-lo i la via s'ha pogut reobrir passades les deu del matí.

D'altra banda, la carretera BV-4024 continua tallada entre Guardiola de Berguedà i el Coll de Pal per congestes i l'efecte torb.

Treva fins diumenge al migdia

Aquest dissabte el vent va a la baixa respecte d'ahir però es preveu que a partir de demà al migdia el fenomen es reforci i pugui afectar a tot Catalunya –inclosa l'àrea metropolitana de Barcelona i el seu entorn–, excepte algunes comarques de Girona.

Les ratxes de vent podran superar els 90 km/h, sobretot a partir de demà a la tarda i fins dilluns a primera hora del matí, especialment a les cotes altes del Pirineu.

Protecció Civil recomana estar atents a les prediccions meteorològiques i extremar les precaucions sobretot en les activitats de muntanya del cap de setmana i també en la mobilitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Oncolliga celebra aquest diumenge una nova masterclass de ioga benèfica

girona
SOCIETAT

Desconvocada la vaga a presons després de tancar un acord amb Justícia

Barcelona
BLANES

El consistori desencalla la construcció d’un hotel al Passeig de S’Abanell

BLANES
societat

Detingut ‘in fraganti’ un home acusat de vuit robatoris amb força en vehicles

blanes
Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona