Societat

festes i tradicions

La Candelera aposta per la qualitat i la diversificació

Fins al 13 de febrer, Molins de Rei serà l'escenari de prop de 90 activitats al voltant de la Fira de la Candelera, que tindrà lloc aquest cap de setmana

Tant si plora com si riu, la Candelera és el moment de firar-se a Molins de Rei des de fa ja 166 anys. La Fira de la Candelera obre avui les portes. I ho fa amb novetats per tal de millorar la qualitat de l'esdeveniment i l'experiència dels visitants. Una nova web, espais informatius i de benvinguda en els principals accessos al recinte firal (al passeig de Pi i Margall, cantonada amb l'avinguda de Barcelona i al passeig del Terraplè, cantonada amb el carrer de Jacint Verdaguer) i un canvi d'ubicació dels tastos i maridatges, que es traslladen a La Gòtica, són algunes de les novetats de l'edició d'enguany. Des d'avui i fins diumenge, més de 900 expositors oferiran els seus productes i serveis als visitants.

A més, per primera vegada, la Fira de la Candelera fa un reconeixement a altres fires que també destaquen per la seva bona acollida entre els visitants. Aquest primer reconeixement serà per a la Fira de l'Avet d'Espinelves, que disposarà d'un estand informatiu en el marc de la Fira de la Natura, també de nova creació.

L'actor, director de cine i guionista basc establert a Molins de Rei Karra Elejalde va donar divendres passat el tret de sortida amb un pregó de vuit cognoms molinencs. Durant la roda de premsa de presentació de la 166a Fira de la Candelera, l'alcalde, Joan Ramon Casals, ha destacat que “la Fira de la Candelera és una mostra de l'esperit emprenedor de la gent de Molins de Rei, que amb un gran esforç l'ha convertit en una de les fires més importants del país”. A més, Casals ha volgut subratllar que “partint dels orígens agrícoles, la fira ha anat afegint sectors i creixent en qualitat, però sense perdre l'essència”.

Més dades

Pressupost: 516.117,37euros

Extensió: més de 45.000 metres quadrats

Visitants: es preveu la presència de més de 300.000 persones

Ecològica, solidària i per als petits

M.J.R.

El plat més tradicional de la fira es renova. Enguany, a banda dels cursos de coradella tradicional, es podrà triar l'opció d'aprendre a fer una coradella innovadora, més lleugera i adaptada als gustos actuals. També hi haurà un taller d'aprofitament alimentari. L'objectiu és conscienciar la població del malbaratament alimentari i ensenyar a cuinar aprofitant.

D'altra banda, el concert solidari de recollida de diners per a l'Associació de Suport als Infants de Molins de Rei, els destinarà al projecte de remodelació de la planta d'oncologia i hematologia pediàtrica de l'hospital maternoinfantil de la Vall d'Hebron. El concert anirà a càrrec del grup vocal Giovinetto. Com a teloners actuarà el grup Gospel Feelings. També, a la plaça del Palau els infants podran experimentar a petita escala com es viu la Fira de la Candelera: la Fira Kids. Hi haurà jocs i activitats medievals. Mentrestant, la plaça de la Creu serà escenari dels tastets musicals. Petites actuacions musicals en directe en clau acústica d'artistes amb diferents estils.

A la Fira de l'Automòbil hi haurà una zona de promoció dels cotxes elèctrics, i també està prevista la realització de la mostra d'oficis antics i de tècniques noves de construcció. Es farà una peça de volta catalana inspirada en l'edifici de la Federació Obrera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Obres a la recepció i el magatzem de la Policia Municipal

SABADELL
societat

El CE Sabadell i l’EFB Ripollet investiguen una batussa d’adults en un partit de prebenjamins

SABADELL
societat

Les Jornades Gironines en Esclerosi Múltiple arriben a la quinzena edició

girona
AMPOSTA

L’alcalde diu que no paguen la brossa perquè el consell comarcal no n’aprova els preus

AMPOSTA
urbanisme

Concurs d’arquitectura internacional per als pavellons de Montjuïc

barcelona

Els vehicles forans ja han de pagar per aparcar a Gavà Mar

Gavà
BARCELONA

L’Institut de formació empresarial tindrà 840 alumnes

BARCELONA
societat

Treballadors del Consorci Sant Gregori reclamen l’equiparació salarial

girona
Urbanisme

Els primers trams d’escales mecàniques reversibles a la baixada de la Glòria ja funcionen

Barcelona