L'Ajuntament de Castelló ratifica el PGOU anul·lat pel Suprem

L'Ajuntament de Castelló ha aprovat hui, en un ple extraordinari, la ratificació del PGOU de 1999 amb les modificacions de 2000, que va ser anul·lat pel Tribunal Suprem (TS), amb els vots en contra del grup socialista i del Bloc.

El portaveu del PSPV en l'ajuntament, Juan María Calles, ha manifestat que el vot en contra del seu grup respon al fet que les 662 esmenes al PGOU rebutjades «és la màxima representació de la indiferència de l'equip de govern envers la participació ciutadana» i ha remarcat que «el PGOU serà un gegant amb peus de fang que caurà davant les il·legalitats de les actuacions que s'estan realitzant a la seua empara». Segons Calles, «aquest PGOU condueix a un nou conflicte judicial, té les mateixes deficiències que el de 1999 i no està adaptat a la legislació vigent».

El portaveu del Bloc, Enric Nomdedéu, ha criticat la «disparitat de criteris legals» en la ratificació del PGOU. Ha manifestat que si tal com defén l'equip de govern, les al·legacions només podien fer-se sobre les modificacions substancials del PGOU, l'exposició s'hauria d'haver centrat en aquelles parts del pla contra les quals es podia al·legar i ha dit que el seu grup hi votava en contra «perquè no tenia garanties d'estar fent el millor per als ciutadans ja que no sabia si s'està executant correctament la sentència del TS».

Segons el vicealcalde de Castelló, Javier Moliner, la sentència del TS advertia que hi havia un defecte de forma, però no entrava en el contingut del PGOU i que, per això, «no es tractava d'aprovar un nou document, sinó d'esmenar el defecte formal del primer».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
Les roses del Firal i les del cementiri
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen avui a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt