Societat

Festes i tradicions

El calçot vol plantar cara al raïm

Un vallenc proposa menjar dotze calçots amb les campanades, enregistrar-ho en vídeo i penjar-ho a Internet

Els participants entraran en un concurs de productes per a una calçotada

  • VÍDEO: 12 Calçots

Un apassionat dels calçots ha plantejat un repte per al Cap d'Any: canviar els dotze grans de raïm per dotze ceballots.

El vallenc Òscar Pascual ja va celebrar l'entrada del 2016 menjant calçots amb les campanades i va penjar la seva pensada a Internet. Aquest any no només ho pensa tornar a fer sinó que repta altres persones a seguir el seu exemple. La seva idea és recollir els vídeos que li enviïn altres “aventurers” com ell i penjar-los tots a la pàgina web del projecte per poder fer “més soroll” de cara a l'any vinent a través de l'etiqueta #12calçots .

Els vídeos entraran en un concurs de diversos productes de calçotada, sempre que se superi la xifra de més de quinze participants.

El guanyador s'endurà un pac per a 10 persones, que inclou 200 calçots, 1,5 kg de salsa i 10 pitets. El segon també tindrà premi, la meitat de productes. Els premiats seran els que obtinguin més “m'agrada” o retuits a les xarxes socials.

L'impulsor de la iniciativa assegura que la tradició de menjar raïm amb les campanades és “molt respectable” i recorda que es remunta a principis del segle XX. No obstant això, afegeix que els calçots es mengen des del segle XIX, motiu pel qual defensa que no és tanta la seva “transgressió”.

Pascual, que gestiona conjuntament amb la seva dona la pàgina calsots.com, ha explicat a l'ACN que la idea va sortir després de “la típica conversa” sobre les diferents maneres de seguir les campanades de Cap d'Any: “amb panses, olives o mandarines”. Amb tot, a casa seva serà l'únic que menjarà calçots en lloc de raïm perquè la seva família no s'ha animat: “Són d'aquells que pelen i treuen els pinyols dels grans de raïm”.

El vallenc ja ho té tot preparat per aquest any: els calçots els va congelar d'una calçotada que va fer fa uns dies i ja té la salsa preparada. Només caldrà treure-la a taula i escalfar els calçots al forn una mica abans de les 12 de la nit.

Alguns amics seus ja han acceptat el repte i es gravaran per penjar-ho després a les xarxes socials. Amb tot, confessa que és “escèptic” amb el fet que arribi al mínim de quinze participants que s'ha marcat perquè tiri endavant el concurs. Pascual reconeix que “ és una bogeria”, però apunta que “amb Internet tot és possible”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins