Societat

L'Ajuntament de Calafell trenca amb Protecció Civil

El consistori denuncia el conveni amb l'associació de voluntaris i ja no li renovarà la subvenció el 2017

El govern al·lega les reiterades queixes pel mal funcionament intern de l'entitat

L'Ajuntament de Calafell ha decidit no renovar el conveni que mantenia amb l'associació de voluntaris de Protecció Civil els darrers anys. Aquesta mesura significa que la relació entre el consistori i l'associació deixarà de tenir efectes el 31 de desembre del 2016, de manera que l'associació ja no tindrà l'assignació pressupostària prevista per al 2017. Segons una nota feta pública per lA'juntament, malgrat que el vincle amb l'associació es trenca, l'objectiu municipal és que el servei de Protecció Civil continuï actiu amb voluntaris que hi vulguin continuar col·laborant. L'equip de govern estudia una nova fórmula jurídica perquè el servei de Protecció Civil continuï funcionant.

Segons el govern municipal, presidit per l'alcalde socialista Ramon Ferré, la decisió de rescindir el contracte amb l'associació de voluntaris s'ha pres “per les nombroses queixes que havien arribat a l'Ajuntament pel funcionament intern de l'entitat, i que el consistori ha anat constatant en el dia a dia”. Amb l'objectiu d'intentar reconduir la situació, representants de l'equip de govern van traslladar aquestes queixes a la direcció de l'entitat, en una reunió a principi de novembre. En aquella trobada, l'Ajuntament va comunicar a la direcció que estava molt descontent amb el que passava a l'associació i va detallar les queixes existents. “Per tant, el consistori desmenteix rotundament que en la reunió manifestés estar satisfet. Tot el contrari”, assenyala la nota municipal.

Salvar Protecció Civil

L'equip de govern de Calafell ha volgut deixar clar que el trencament amb l'entitat és fruit de la “mala gestió” de la direcció, en cap cas “de la tasca desinteressada i altruista dels seus membres”. Per això mateix, l'Ajuntament ha volgut agrair públicament la tasca dels voluntaris que de manera desinteressada participen en tota mena d'actes públics i situacions d'emergència.

Cap activitat desatesa

L'Ajuntament mantindrà aquest sistema de voluntariat de Protecció Civil perquè el considera “molt vàlid i molt útil”. Metre no trobin una nova fórmula de gestió del servei, el consistori també ha avançat que no quedarà desatesa cap activitat en què participaven fins ara els voluntaris de Protecció Civil.

LA DATA

31.12.2016
És la data d'acabament
del conveni entre l'Ajuntament de Calafell i l'associació de voluntaris de Protecció Civil.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mataró impulsa una campanya contra els estigmes de la salut mental

mataró
girona

L’Ajuntament comença la campanya anual de control del mosquit tigre

GIRONA
societat

Arrenca el Rec.0 d’Igualada reivindicant la compra presencial

Igualada
PALAFRUGELL

S’obre el Parc Territorial, una nova zona verda de 10.000 metres quadrats

PALAFRUGELL

L’hospital crea una consulta especialitzada en el control de l’asma greu

Viladecans
MEDI AMBIENT

Els pagesos del Baix volen més aigua

barcelona
girona

Endesa crea una anella elèctrica al barri de Montilivi per reforçar el servei

GIRONA
GIRONA

L'Ultonia rebrà el campionat de Catalunya de cocteleria professional

GIRONA
Infraestructures i serveis

Finalitzen les obres d’accessibilitat a l’intercanviador de metro de Maragall

Barcelona