Societat

Festes i tradicions

El pessebre vivent de Linyola assoleix la majoria d'edat

Enguany s'ha refet tota la instal·lació elèctrica i s'han reubicat i reconstruït cinc escenes

El pessebre vivent de Linyola està immers en la 18a edició, la de la seva majoria d'edat. “Enguany s'ha refet tota la instal·lació elèctrica per millorar els efectes de so i llum i s'han reubicat i reconstruït cinc escenes: el fuster, la família menjant, l'anunciació, el naixement i la teuleria”, explica Àlex Mases, coordinador de l'Associació del Pessebre Vivent i alcalde de Linyola. Un total de 55 escenes conformaran un pessebre que es va començar a muntar al setembre i que comporta “més de 5.000 hores de muntatge i 1.000 més de desmuntatge”.

El calendari ha condicionat molt els dies de representació. Així doncs, “només s'ha pogut programar quatre dies i no pas cinc o sis com en altres anys”, manté Mases. La primera representació va tenir lloc el 26 de desembre. Pel davant queden les posades en escena dels dies 1 i 6 de gener –en horari nocturn– i del dia 8, en horari diürn. Aquesta iniciativa, que es va posar en marxa durant la celebració del seu 15è aniversari, permet al visitant observar de prop els detalls que en la foscor passen desapercebuts. Cada any, unes 4.000 persones visiten el pessebre.

L'edició d'enguany no ha fet, com altres anys, un càsting per triar qui farà de caganer. Mases ha explicat que el caganer serà un jove de Mollerussa que ja hi ha col·laborat en anteriors edicions. D'altra banda, el caganer més gran del món, que encara té el rècord Guinness amb una alçada de 6 metres, no s'exhibirà al pessebre d'enguany ja que s'ha de restaurar. La idea és que torni a lluir en la pròxima edició. El que sí que es veurà és la imatge d'un personatge, triat per votació popular, cremar a les calderes d'en Pere Botero. També, com a novetat, formaran part del fil musical del pessebre les vuit cançons finalistes del primer Concurs de Música de Nadal de Linyola. La cançó guanyadora, Estel de safrà, de la coral Teclam's, serà cantada a capella a la funció del dia 8. I el dia de Reis, el pessebre tindrà música en directe.

Les representacions

1 i 6 de gener a les 18.30 h i a les 19.45 hores. 8 de gener, a les 12 h

6€. Menors de 4: entrada gratuïta



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

crònica

Els primers batecs de Temps de Flors

Girona
PLATJA D’ARO

Retiren una terrassa del passeig marítim per impagaments

PLATJA D’ARO

Malvivint de nou al ras

Badalona

Una comunitat universitària a Girona

gastronomia

Setze dies per assaborir l’arròs mariner de Tarragona

Tarragona
SALUT

Alerten de llaminadures amb un component del cànnabis

BARCELONA

L’Ajuntament de Mataró ha d’indemnitzar amb 49.000 euros una extreballadora

mataró
URBANISME

Roquetes vol quedar exclosa de la zona inundable per poder construir

ROQUETES

Denuncien una “sobreocupació crònica” del centre d’acollida de la Misericòrdia

girona