Societat

Forces armades al territori

L'exèrcit seguirà fent maniobres a la demarcació

El coronel Javier Mur, comandant militar de Girona, respon a les mocions per a la desmilitarització aprovades i nega que les forces armades legitimin la violència

El coronel Javier Mur, comandant militar de Girona, va respondre ahir a la moció aprovada per diferents institucions gironines que instava a “desmilitaritzar” les comarques gironines i que exigia a les forces armades que deixin de fer maniobres fora dels espais militars.

El comandant militar va enviar una carta dirigida a l'alcalde de Castellfollit de la Roca, Miquel Reverter, en la qual defensa la feina de les forces armades. “Tot i que no em correspon fer valoracions dels acords legítimament aprovats per les institucions municipals, he de rebutjar totalment que la nostra missió suposi una legitimització de la violència tal com assenyalen”, exposa el coronel.

Hi afegeix que les unitats de l'exèrcit de terra “continuaran desenvolupant la seva feina a la província de Girona i fent les activitats necessàries de preparació”. El coronel sosté que l'exèrcit treballa “en benefici de la seguretat dels gironins”.

La CUP va presentar la moció que reclamava “unes comarques gironines desmilitaritzades” al ple de la Diputació del 20 de setembre. El text va rebre el suport de tots els grups i es va aprovar per unanimitat. L'Ajuntament de Castellfollit de la Roca es va fer seva la moció i també la va aprovar per unanimitat en el ple de l'octubre. Tal com indicaven els acords del text, l'equip de govern va fer arribar la resolució a la subdelegació del Ministeri de Defensa a Girona i als estaments militars de la base militar de Sant Climent Sescebes (Alt Empordà).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Protesta contra la possible implantació d’una planta de biogàs

Camarles

Desnonen una família amb una filla de cinc anys a Tarragona

Tarragona

La unitat de drons dels Mossos a l’aeroport entrarà en servei aquest any

figueres
medi ambient

Barcelona triplicarà l’energia fotovoltaica en tres anys

barcelona
societat

Hortolans de Manresa, indignats pel tall d’aigua per regar

Manresa
SALUT

El Trueta incorpora un TAC que ofereix imatges durant la intervenció

GIRONA
Salut

Balcells assegura que l’assistència mèdica al Baix Segre està “garantida”

Lleida
GIRONA

Les infermeres d’atenció primària es reivindiquen en un congrés

GIRONA
salut

Reclamen mantenir l’actual hospital Sant Jaume de Mataró fins que no es faci el nou

Mataró