Societat

Societat

Viure sense caixers

Treuen l'únic caixer que hi havia a Saldes

La zona en queda òrfena i el servei més proper ara és a Guardiola, a 20 quilòmetres

Saldes perd l'únic caixer automàtic que tenia fins ara. Banc Sabadell va retirar ahir el caixer, tal com ja havia comunicat prèviament a l'Ajuntament del municipi. El consistori ha intentat evitar que l'entitat bancària optés per la retirada, però “no n'hi ha hagut res a fer”, ha dit l'alcalde, Moisès Masanas. De fet, segons ha explicat el batlle, és una decisió que fa temps que el banc valorava. Per aquest motiu, el municipi va intentar que la gent utilitzés més el caixer, per tal de fer que l'oficina resultés rendible per a l'entitat bancària. Malauradament, però, “els esforços no han estat suficients”, ha lamentat Masanas.

La mesura presa per Banc Sabadell deixa la zona totalment òrfena de caixers, de manera que els habitants de Saldes, Gósol, Vallcebre, Tuixén la Vansa i Josa de Cadí passen a tenir el caixer més proper a Guardiola de Berguedà, a uns 20 quilòmetres aproximadament. Així doncs, la denuncia que fa el consistori saldenc es pot extrapolar a la resta de municipis que rodegen el municipi i que veuen que l'acció gairebé quotidiana de treure diners del banc és cada vegada més inaccessible per a ells.

A més, en aquest sentit, el consistori remarca que Saldes i els indrets del seu voltant són “una zona molt turística”, de manera que “és de vital importància disposar d'un caixer automàtic”, no només per als habitants de la zona, sinó també per satisfer les necessitats de turistes i comerciants.

A la recerca d'una altra entitat

L''Ajuntament de Saldes considera que la retirada del caixer automàtic pot suposar pèrdues importants en els negocis del municipi. “La gent més preocupada són els empresaris de la zona, perquè són els que ho patiran més”, ha reconegut Masanas.

Per això, l'Ajuntament ja treballa per posar-hi remei. En concret, ha començat a negociar amb entitats bancàries que estiguin disposades a reobrir el servei. Malgrat tot, segons diu l'alcalde, el fet que la inversió sigui difícilment rendible converteix la recerca en “una tasca molt complicada, perquè es tracta d'una obra social”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

VILABLAREIX

La tradició americana dels ous de Pasqua, segons Jordi Roca

VILABLAREIX
successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat