Societat

Municipal

En marxa un nou sistema per reciclar a Berga

S'estrenen uns contenidors de vidre fets per facilitar el reciclatge als bars

El reciclatge del vidre és cada vegada més fàcil per als bars i restaurants del Berguedà. El Consell Comarcal ha instal·lat 40 contenidors especials arreu de la comarca i ha proporcionat un total de 120 bujols als bars i restaurants. La majoria dels bujols s'han repartit a Berga, ja que és la ciutat que concentra més establiments i una major quantitat de vidre, però en els pròxims dies també se'n repartiran en poblacions com ara Gironella, Puig-reig, Guardiola de Berguedà i Bagà.

Ahir, a Berga, en la presentació de la iniciativa, el conseller de Medi Ambient del Consell Comarcal, Francesc Xavier Francàs, va assegurar que “és un pas important en el repte del reciclatge al Berguedà”. Els nous contenidors facilitaran la feina als establiments, que s'estalviaran el buidatge ampolla per ampolla. En concret, el sistema consisteix en una palanca que alça els bujols amb un esforç humà mínim perquè siguin buidats dins el contenidor de manera ràpida i eficaç.

La iniciativa és un pas més per intentar que el Berguedà surti de la cua de Catalunya pel que fa al reciclatge. En aquest sentit, el regidor de Sostenibilitat de Berga, Oriol Camps, es va mostrar “content de veure com es mouen coses per revertir aquesta tendència”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia