Societat

ciclisme

Llambilles fa pagar una taxa de 40 euros per deixar passar la Volta

Els organitzadors han acabat pagant la taxa amb interessos de demora (45 euros) per una etapa del 2017, un fet amb el qual no s'havien trobat mai fins ara

En els seus 105 anys d'història la Volta a Catalunya no s'havia trobat mai amb un fet com aquest. L'Ajuntament de Llambilles els ha demanat diners –concretament 40 euros– per deixar passar els ciclistes en una de les etapes que estan previstes que es facin en l'edició del 2017 (2026 de març). L'organització de la Volta va comunicar ja fa mesos a l'Ajuntament que una de les etapes passaria pel municipi, com ha fet sempre amb tots els pobles i ciutats de Catalunya que apareixen en el recorregut final. La junta de govern local va acordar en una sessió ordinària, el 18 de febrer passat, l'autorització de pas de la Volta i la liquidació d'una taxa de 40 euros. L'alcalde de Llambilles, Josep Maria Vidal, va explicar ahir que el pagament d'aquesta taxa s'estableix en les ordenances fiscals i que aquestes són iguals per a tothom. “Vam aplicar la taxa mínima per donar permís. Si ho féssim pagar a uns i a uns altres no, estaríem prevaricant”, va raonar l'alcalde, que lamenta que l'organització s'ho hagi agafat malament.

La Volta ha de relacionar-se amb els ajuntaments de moltes maneres. Alguns se senten honorats per la presència d'una prova que té visibilitat mundial a través d'Eurosport i que porta el nom del país, i d'altres assenyalen sobretot petites obres o barreres que podrien molestar els ciclistes. Les dues parts negocien sobre quina és la millor ruta dins el municipi per als ciclistes per dibuixar-la en el recorregut final. Per això la sorpresa dels organitzadors –el club ciclista la Volta– va ser monumental quan van rebre un escrit signat pel secretari en què “s'autoritzava” el seu pas sempre que es liquidés una taxa de 40 euros. En un primer moment la Volta no va pagar esperant que tot plegat es tractés d'un malentès ja que si aquesta acció la portessin a terme tots els ajuntaments de Catalunya la prova gairebé seria inviable. Però al cap d'unes setmanes va arribar una ordre executiva de la Diputació en què s'exigien els 40 euros més 5 euros més pels interessos de demora. La Volta va pagar per estalviar un petit conflicte amb l'Ajuntament, però la sensació que va quedar és la d'una falta de sensibilitat paradoxal de l'Ajuntament respecte a una de les poques proves esportives nacionals que porten el nom de Catalunya. Pel 2017, per exemple, ja està confirmada la presència de Chris Froome, quatre vegades vencedor del Tour de França.

Fonts de la Volta, que no desmenteixen que han rebut les dues notificacions i que han pagat els 45 euros, no volen fer comentaris sobre aquest fet concret, però assenyalen que a les comarques gironines tenen una rebuda excel·lent, sobretot en ciutats com Girona i Banyoles, que han acceptat en els últims temps ser el marc de sortides i arribades de la Volta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Els veïns d’Alpens voten en consulta popular si el consistori ha de fer una piscina

ALPENS

L'equip de govern reitera el suport a la professora vexada per parlar en català

TERRASSA
economia

Chery i Ebro produiran 150.000 vehicles a l’antiga Nissan

barcelona
medi ambient

El Pirineu occidental, protegit per la bona qualitat de cel nocturn

SORT

Crearan vint places regulades per aparcar autocaravanes pagant 5 euros

TERRASSA
moda

Giambattista Valli il·lumina Barcelona en la Bridal Night

Barcelona
política

Agents de la Guàrdia Urbana irrompen al ple per reclamar millores salarials

TARRAGONA

Destinaran 1,8 milions per reparar “amb urgència” el passeig de Fenals

lloret de mar

Jaume Cruset i Ballart, pregoner de les Festes de Primavera de Girona

GIRONA