Societat

Societat

El catamarà d'en Pepe de Castellfollit perd el motor, fet que posa en perill l'aventura

L'han hagut de remolcar fins a un port esportiu de Santa Eulària del Riu, a Eivissa

Ara busca recursos per comprar-ne un altre i poder continuar el viatge

“Sabia que no seria fàcil”, afirma Pepe Soto, el veí de Castellfollit de la Roca malalt de càncer que el 22 d'octubre passat va salpar de la marina de Santa Margarida de Roses per iniciar l'aventura de la seva vida, que l'ha de dur a San Blas (Panamà) a través de l'Atlàntic. En Pepe ha fet aquesta afirmació des del port esportiu de Santa Eulària del Riu, a Eivissa. Hi és des de divendres, quan Salvament Marítim el va haver de remolcar perquè se li havia espatllat l'únic motor amb què va equipar el catamarà, construït per ell mateix al jardí de casa seva, a Castellfollit de la Roca.

Soto explica que divendres va haver d'utilitzar el motor perquè se li va trencar un tensor de la vela i va haver de replegar-la. “Vaig haver de tallar gas per respectar la preferència de pas d'un mercant i el motor se'm va desbocar. El vaig parar, vaig aconseguir tornar-lo a posar en marxa, però no tenia tracció”, ha explicat.

Tots aquests problemes li van passar a set milles de la costa d'Eivissa. “Vaig emetre una petició de socors a través del canal 16 i em va venir a ajudar un buc oceanogràfic de la marina espanyola”, ha detallat. A més, hi ha afegit que aquest buc el va conduir fins a la cala Portinatx, on volia fondejar per intentar arreglar el motor i la vela, però, com que la previsió meteorològica anunciava molt mal temps, va haver de trucar a Salvament Marítim perquè el remolquessin fins al port més proper.

Ara té el catamarà atracat en aquest port eivissenc en espera de poder comprar un motor de marca blanca o de segona mà d'entre 25 i 30 cavalls. “El nou motor haurà de tenir garanties, perquè no em puc trobar amb una avaria similar al mig de l'Atlàntic”, ha indicat en Pepe, que ha atribuït tots aquests problemes al fet que va posar el vaixell a l'aigua amb dos mesos de retard i, per tant, no va poder fer quasi cap prova ni posada a punt. Li cal arribar a les Canàries –on té part de la família– tan aviat com sigui possible per aprofitar els alisis de l'Atlàntic.

Pepe Soto confia en una altra onada de solidaritat per poder recollir els diners que li calen –un motor costa uns 3.000 euros, segons ell, i el cost d'haver-lo remolcat, 1.500 més–. En aquest sentit, confia que l'emissió que TV3 farà en caràcter extraordinari d'El Foraster per explicar la sortida del catamarà de Roses l'ajudarà. A través de les plataformes digitals de l'Ajuntament, es farà públic el número de compte de Soto. S'ha descartat una altra petició a la plataforma Totsuma, perquè els diners triguen a poder utilitzar-se. En la primera, va recaptar 16.000 euros. D'un nou motor, doncs, en depèn la continuïtat del somni d'en Pepe.

LA XIFRA

16.000
euros
es van recaptar a través de la plataforma Totsuma perquè en Pepe pogués fer realitat el seu somni

LA DATA

22.10.16
és el dia en què
Pepe Soto va salpar de Roses amb el seu catamarà rumb cap a San Blas

LA FRASE

Sabia que no seria un viatge fàcil, però per això és una aventura, i espero poder continuar-la
Pepe Soto
veí de castellfollit de la roca que intenta travessar l'atlàntic


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses

Sant Pau descobreix una nova causa genètica d’immunodeficiència

Barcelona

El Museu d’Art adquireix un fragment del retaule de Sant Feliu de principis del segle XVI

girona
infraestructures

Puente sosté que Catalunya és el territori on l’Estat inverteix més, tot i el 46% d’execució

barcelona
GIRONA

Càritas troba feina a un 20% dels atesos en el seu programa d’inserció laboral

GIRONA
societat

Menys supermercats i més usos culturals al nou Pla de Ciutat Vella

barcelona
Societat

Els pisos de l’illa del carrer Canigó s’hauran de reforçar

Badalona
religió

Montserrat vol que el seu ‘Mil·lenari’ sigui obert a tota la societat

Montserrat
societat

Nou projecte d'habitatge amb serveis per gent gran i accés per als joves

Manresa