Societat

solidaritat

campanya

Recull 225.000 firmes perquè no es malbarati el menjar

Cristina Romero, veïna d'Empuriabrava, porta avui al Congrés la seva petició contra el malbaratament d'aliments

Arran d'una situació que va descobrir al menjador escolar del seu fill a Fortià, i que la va indignar, Cristina Romero ha recollit 224.720 firmes contra el malbaratament d'aliments. Avui, acompanyada de la xef Ada Parellada i d'un expert en seguretat alimentària, entregarà aquestes firmes al Congrés dels Diputats a Madrid per reclamar als diputats que resolguin aquesta problemàtica.

La iniciativa de Romero va arrencar arran d'una típica reunió escolar de principi de curs ara fa un any. Romero viu a Empuriabrava i el seu fill de vuit anys va a l'escola Teresa de Pallejà, a Fortià. En aquella reunió la primera cosa que va sorprendre Romero va ser que els responsables del menjador escolar li van explicar que les porcions de menjar preparades pel servei de càtering eren les mateixes per a tots els nens, tant si tenien tres anys com si en tenien deu. A la pregunta de què passa amb el menjar sobrant dels més petits, la resposta és que es llença (com tot el menjar que sobra), perquè així ho estipulen les normes higièniques establertes pel Ministeri de Sanitat. Romero ho va comprovar amb l'Agència Catalana de Seguretat Alimentària, i un cop va tenir la certitud que això passava a tots els menjadors escolars i que no hi havia manera de canviar aquesta incongruència, va decidir denunciar-ho amb una recollida de signatures al portal Change.org. Amb els contactes i el suport que ha anat rebent, ha anat constituint una xarxa de suport arreu de l'Estat, amb entitats que ja impulsen iniciatives per canviar aquesta situació, i que han fet augmentar el nombre de signatures recollides.

“Cada dia es llencen 14 tones de menjar, és inadmissible. He vist jo mateixa que hi ha fórmules, amb totes les garanties sanitàries, per evitar aquest malbaratament”, diu Romero. Avui, a Madrid, també vol convèncer-ne els diputats.

Croquetes al Congrés de Madrid

Cristina Romero ha rebut el suport d'Ada Parellada en la seva croada contra el malbaratament alimentari. La xef, que avui acompanya Romero a Madrid, ha preparat –sota la supervisió d'un expert en seguretat alimentària– un plat de croquetes amb menjar sobrant que s'hauria llençat, ja que el malbaratament alimentari també existeix als restaurants. Portaran les croquetes al Congrés, on seran rebudes per membres de la comissió de Sanitat i representants del PP, Podemos i el PSOE. La campanya s'explica en un vídeo i es difon a les xarxes socials amb l'etiqueta #croquetasilegales. El lema de Romero, i amb el qual ha estampat samarretes per difondre la seva campanya, és “Hay que ponerse”. Romero també hi afegeix que un dels seus principals suports és el seu fill de vuit anys, que ja renya els seus companys de menjador si els veu llençar menjar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona
economia

El simulacre de risc químic amb sirenes a les Terres de l’Ebre i Tarragona es farà el 24 d’abril

barcelona