Societat

Morells i Voltors, de nou enfrontats a Alcover

Serà durant la Fira de Bandolers que arrenca aquest mateix divendres i s'allargarà tot el cap de setmana

Nous espectacles de gran format i la recuperació d'escenes a peu de carrer, novetats

El so de l'antiga sirena del sindicat alertarà aquesta nit de l'arribada a Alcover dels Morells i els Voltors, les dues quadrilles de bandolers enfrontades que a finals del segle XVI i al XVII campaven per les muntanyes del Camp de Tarragona. Amb els bandits a la vila, començaran a desplegar-se la cinquantena de propostes que inclou el programa de la Fira de Bandolers. Aquest mateix divendres ja s'estrenaran dues de les novetats d'aquesta edició. Per un cantó, Brams d'ases i bandolers, les representacions de petit format amb tres actors a peu de carrer en què una companyia d'artistes ambulants arriba a la fira i escenifica tota mena de malifetes bandoleres, i per una altra banda, La Martingala bandolera, l'espectacle de gran format que es podrà veure a l'escenari de l'església Vella amb picades d'ullet a tres comèdies de Shakespeare, enguany que es commemoren 400 anys de la mort del dramaturg anglès. La nit de divendres es clourà amb la música de l'orquestra la Loca Histeria. Cal dir que una de les cites més esperades, el Túnel del Temps, canvia d'ubicació per representar-se al Convent de les Arts i també de dia: serà diumenge en lloc de dissabte com era habitual. El trenet Bandotren transportarà els espectadors fins a l'espai. Enguany, el grup de teatre local La Resclosa ha plantejat un viatge de retorn a l'Alcover del 1600.

A més d'aquestes novetats el programa inclou altres actes destacats, com ara la Bandolerada de demà dissabte, en què petits i grans es disfressen de bandolers, la baixada d'ornis o la diada castellera de la fira amb els Xiquets d'Alcover, els Castellers del Riberal i els Brivalls de Cornudella, a plaça. A la nit serà el Tast de Bandolers, que cada any aplega un miler de persones, i el concert de Versión Imposible i 9SON. Diumenge tindran lloc la concentració de motos i la trobada gegantera.

D'altra banda, durant el cap de setmana no faltaran altres atractius de la fira, com la mostra d'oficis i arts tradicionals, els productes gastronòmics i la degustació de productes de la terra, tot plegat en unes 130 parades. A més, s'habilitaran dues zones gastronòmiques delimitades i, com a novetat, a la plaça Lluís Companys hi haurà oferta de food trucks.

Fira de Bandolers

Del 7 al 9 d'octubre

www.alcover.cat

L'activitat no s'atura

Un cop finalitzada la Fira de Bandolers arribarà la festa major, del 14 al 17, amb algunes propostes d'enllaç, com el 2n Bandoler Sound Festival, amb Dudins & GNIX, Blanca Ross, Jordi Vèliz i Dj. Pepín de dimarts o la Videodansa amb les ballarines Anna Borràs i Ariadna Lussà i la projecció de DansPXL del dia 12. El tret de sortida oficial de la festa major serà el pregó que el dia 14 pronunciarà el Col·lectiu de Dones, en el seu 25è aniversari. La nit s'escalfarà amb el foc i els versots del ball de diables Bruixots d'Alcover i es podrà acabar ballant amb Hotel Cochambre. El cartell musical de la festa major inclou els concerts de Quimi Portet, Lax'n'Busto i Blaumut dissabte, mentre que diumenge i dilluns destaquen les cites amb Toni Albà i amb la proposta Arts en Moviment, amb quatre espectacles de circ i que inclou Pelat, la multipremiada proposta de Joan Català. Dissabte serà la processó amb el seguici i el ball de Dames i Vells, i diumenge, la diada castellera. No hi faltaran el Cercabirra, espectacles infantils i espais de joc o el piromusical per cloure la festa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estudiants d’ESO del Ripollès ajuden a persones grans a fer servir el mòbil

camprodon

Recerca a l'abast de tothom

Barcelona
biologia

Comptar i identificar papallones, un clàssic pioner que encara creix

DEMOGRAFIA i visió per computació

Ajudar els ordinadors a crear una xarxa social dels avantpassats

etnografia

Estudiar els pastors actuals per entendre la ramaderia del neolític

contaminació Acústica

Pla per controlar el soroll de l’oci nocturn a les places de Gràcia

ecologia

Detectius als boscos per calibrar la sequera

LA CRÒNICA

Contenidors i senglars a Montjuïc

oceanografia

Surfistes, bussos i banyistes al rescat del mar