Societat

Gastronomia

Res de somiatruites

L'igualadí David Andrés és un dels cinc candidats a Cuiner de l'Any al Fòrum Gastronòmic de Barcelona

La setmana vinent aspira a ser proclamat millor xef jove del món a Milà

És cap de cuina de l'Àbac de Jordi Cruz i regenta el seu propi restaurant a Igualada

El diccionari defineix somiatruites com una persona “visionària o que s'il·lusiona fàcilment amb coses impossibles o estranyes”. Quan l'igualadí David Andrés va obrir un restaurant amb aquest nom a Igualada poc devia pensar que acabaria aspirant dos anys seguits a ser el millor xef jove del món. Una cosa que pot semblar tan impossible i estranya com que un jove brillant jugador d'hoquei i estudiant d'arquitectura ho deixi tot per provar sort als fogons i aconsegueixi estar a l'elit de la cuina abans de complir els 30 anys.

Candidat a Cuiner de l'Any

El Fòrum Gastronòmic de Barcelona donarà a conèixer, el proper 23 de novembre, el nom del Cuiner de l'Any. Es tracta d'un reconeixement a cuiners emergents, que ofereixen propostes culinàries de qualitat, sostenibles, amb productes de proximitat i fent difusió d'aquests valors a través dels seus plats.

David Andrés és un dels cinc candidats a aquesta menció, a la qual també aspiren Quim Coll, de 4 amb 5 Mujades (Barcelona), Iolanda Bustos, de La Calèndula (Regencós), Alain Guiard, de La Mundana (Barcelona), i Vicent Guimerà, de L'Antic Molí (Ulldecona).

Millor xef jove de la Península

Però el jove cuiner igualadí té abans una cita transcendental. David Andrés és el primer xef que aspira dues vegades a ser el millor xef jove del món en el concurs S. Pellegrino Young Chef. La primavera passada va guanyar la fase del concurs a Espanya i Portugal per segon any consecutiu, i el 15 d'octubre s'enfrontarà a una trentena de joves cuiners d'arreu del món a Milà.

Andrés reconeix que es va tornar a presentar al concurs “per gaudir-ho molt”, perquè l'objectiu és evolucionar el plat que va presentar amb el suport d'un reconegut xef “i arribar a conèixer 19 fantàstics xefs joves i els seus mentors admirables”.

En el cas de l'igualadí, el seu mentor és el xef Andoni Luis Aduriz, una elecció que celebra: “Ell és el xef que m'ha inspirat en gran part i l'admiro molt. No podia imaginar millor mestre a tot el món.” Amb el xef del restaurant Mugaritz han evolucionat el plat que va proposar a la fase local del concurs: “Llet d'ovella, carn de xai, pistils de carxofa i fum de pi.”

Una de les qüestions que més va valorar el jurat del concurs d'Espanya i Portugal és el fet que el plat s'enllesteixi davant del client fent una infusió del llom de xai curat i fumat i amb una quallada de llet feta en el mateix moment de servir el plat dins d'una carxofa.

La proposta es basa en productes del país i es tracta d'un plat “rústic i senzill on els tres productes reaccionen d'una manera natural 100%”, segons Andrés.

David Andrés és també cap de cuina de l'Àbac de Jordi Cruz, que té dues estrelles Michelin. La seva aspiració és “seguir creixent cada dia i mai deixar d'aprendre”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat
turisme

El turisme actiu i d’esports d’aventura a Lleida vol superar els 800.0000 activitats contractades

llavorsí
ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona
societat

Desactivada l’alerta per inundacions

barcelona

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva
memòria democràtica

Nou atac al plafó que explica les tortures de Via Laietana 43

barcelona
tradicions

Cent colles pels 600 anys de gegants

baRCELONA

Més ingressos per patologies respiratòries i cardiovasculars per la contaminació

olot