Societat

gastronomia

jornades

La restauració lliga la poma amb el Parc Natural del Montgrí

Les noves jornades gastronòmiques de la poma volen reivindicar el lligam d'aquest producte amb el seu entorn

Les jornades gastronòmiques La poma a la cuina de Torroella de Montgrí- l'Estartit arriben a l'onzena edició amb una proposta que combina menús específicament elaborats per a l'ocasió i activitats complementàries per difondre els valors culinaris d'aquest producte. A més, es vol reivindicar aquest producte amb el seu entorn, especialment el Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter.

Els restaurants que participen en aquesta edició de les jornades són: Picasso (Torroella de Montgrí), Alba, Can Dalfó, Club Nàutic Estartit, La Palmera i Medes II (l'Estartit). Tots ells ofereixen plats concebuts expressament per a l'ocasió, que tenen com a element central la poma. Aquesta fruita es troba en aquesta època de l'any en plena recol·lecció i, per tant, en el millor moment per degustar-la.

Els menús estan pensats per a un públic heterogeni i tenen tots uns preus ajustats entre els 22 i els 35 euros. Els comensals podran trobar propostes més tradicionals i d'altres més innovadores, que en la majoria de casos sobrepassen la imatge que tenim de la poma com a postres. Les jornades, que organitza l'Estació Nàutica Estartit-Illes Medes amb la col·laboració de l'Ajuntament, l'EMD de l'Estartit, Poma de Girona i Castell de Peralada, ofereixen una excel·lent oportunitat per conèixer l'ús com a producte principal o acompanyant de qualsevol plat.

L'oferta de restauració es reforça amb diverses activitats. Dissabte, 8 d'octubre, a les onze del matí, a la plaça de l'Església de l'Estartit, hi haurà un show cooking amb el pastisser Josep Brugués. El 15 d'octubre, a la plaça de la Vila de Torroella, es farà un concurs de pastissos.

A la presentació, que es va fer ahir al Mooma Cider-Mas Saulot, a Palau-sator, una empresa de nova creació sorgida d'una família de tradició fructícola de pomes, hi van assistir Jordi Colomí, primer tinent d'alcalde, i Sandra Pibernat, regidora de Turisme de l'Ajuntament de Torroella; Genís Dalmau, president de l'EMD de l'Estartit; Josep Maria Pla, president de l'Estació Nàutica l'Estartit, i Narcís Coll, president del Parc Natural del Montgrí, entre altres representants i tècnics municipals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

enogastronomia

Els millors vermuts semidolç i semisec del món són de Lleida

Lleida

Girona fa un pas més per eliminar la simbologia franquista de la via pública

GIRONA
societat

El Fons Català de Cooperació explora vies de finançament europeu al Senegal

Barcelona

Els Mossos van suspendre un any un agent per col·laborar amb Vox

GIRONA

Recapten 1.063 euros per a recerca sobre la malaltia de la hipomagnesèmia familiar

CASTELLBISBAL

Més recursos a les ADF del Vallès pel risc d’incendis provocats per la sequera

Terrassa
enogastronomia

IV Ruta Gastronòmica DO Penedès a Vilanova i la Geltrú

Vilanova i la Geltrú
Gael Rodríguez
Alcalde de Portbou per Sumem x Portbou (PSC)

“Podem dir que finalment Portbou té projecte”

Portbou

La regla, el tabú menstrual

Barcelona