Societat

Esports

Repte solidari

Quilòmetres contra el càncer infantil

Des del cap de Creus fins al cap de Fisterra

La fita és recaptar 10.000 euros

La solidaritat és clau a l'hora d'investigar la cura per una malaltia. A l'hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, fins a un 70% del pressupost del seu laboratori prové de donacions. Salut i Cames és el nom d'un projecte solidari d'un corredor de la Ribera d'Ebre que té l'objectiu de recaptar fons per combatre el càncer infantil. El tivissà Òscar Griñó recorrerà els 1.500 quilòmetres que separen el cap de Creus del cap de Fisterra. La ruta va començar dissabte, i durant 22 dies Griñó buscarà aportacions fins que compleixi l'objectiu que s'ha marcat: 10.000 euros. Feia temps que aquest corredor de trail del Club Serres del Mestral volia posar el seu granet d'arena per una bona causa, i explica que la cursa no s'aturarà quan arribe a la Corunya.

Griñó no estarà sol: l'acompanyarà Josep Gavira, president del Club Serres del Mestral, per a les assistències. El trajecte es fa pel GR 11 i enllaçarà amb el Camí del Nord del Camí de Sant Jaume, des del cap de Creus fins al cap de Fisterra. La mitjana serà de 75 quilòmetres diaris i recorrerà els Pirineus, visitant alguns paratges singulars com ara Espot i el refugi de Comapedrosa. Una vegada a Irun, la ruta recorrerà el camí de Sant Jaume i visitarà ciutats com Santander o Bahamonde, fins arribar a Santiago de Compostel·la i emprendre l'últim tram fins al cap de Fisterra.

Griñó assegura que la preparació ha estat dura, però que ho fa il·lusionat. “La preparació física acompanya la preparació mental, perquè si acostumes el cos a sortir cada dia a fer uns entrenaments, el cap s'acostuma a aquesta rutina”, assegurava abans d'emprendre el repte. “Tot i que la part física és fonamental quan fas distàncies llargues, si psicològicament estàs dèbil, les cames et fallen”, reflexionava. La iniciativa s'ha donat a conèixer arreu de Catalunya i disposa del suport de diverses institucions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona