Societat

El catamarà ‘Castellfollit de la Roca' de Pepe Soto ha fet les primeres milles

El veí d'aquest poble, malalt de càncer, ha fet realitat la primera part del seu somni

Ara, vol travessar l'Atlàntic amb el vaixell que ell mateix ha construït

Els nou metres d'eslora i els onze de pal major del catamarà de quasi 4 tones d'en Pepe Soto van tocar finalment ahir l'aigua del Mediterrani. Aquest veí de Castellfollit va fer realitat un somni de fa molts anys després de tres de treballar en la construcció d'aquesta embarcació en una drassana insòlita, el jardí de casa seva, on va quedar encaixonat entre les parets de les cases dels veïns. Les maniobres d'avarada i els primer metres a l'aigua van ser seguits molt atentament per uns quants veïns, encapçalats per l'alcalde. En Pepe va conduir el catamarà per la badia de Roses, però va haver de sortir-ne per arreglar un problema al timó. Durant l'hora que va estar al mar, però, no va registrar cap altre problema de consideració. De fet, menys dels que s'esperava. Ja a port, valorava molt positivament aquesta primera sortida amb el catamarà, que du el nom de Castellfollit. Ell mateix va explicar que tot havia anat bé, malgrat que bufava la tramuntana, un vent que no va del tot bé per a embarcacions com la seva.

Durant els pròxims dies, anirà baixant el material que necessita per la travessa de l'Atlàntic fins a Sant Blas de Panamà. Un cop carregat el catamarà i fets els últims treballs i les corresponents comprovacions tècniques, en Pepe navegarà fins a alguna cala per passar la nit a dins del vaixell i començar a habituar-se així a la que serà la seva casa durant els pròxims mesos.

En Pepe Soto és un veí de Castellfollit malalt de càncer que pot començar a fer realitat el somni de la seva vida gràcies a la mobilització popular a través de la plataforma de micromecenatge Totsuma.cat, que li va permetre recaptar els diners que li calien per acabar el catamarà, sobretot després que Quim Masferrer fes públic el seu projecte a El foraster de TV3.

LA DATA

15.10.16
és el dia a l'entorn del qual el mariner de Castellfollit de la Roca té previst iniciar el seu viatge.

Un mes o un xic més per travessar l'oceà

En Pepe Soto farà via primer cap a la La Línea de la Concepción per començar a travessar l'Atlàntic la segona quinzena de novembre, quan els vents alisis s'estabilitzen i s'acaba la temporada d'huracans a la zona. Després d'un mes de navegació, arribarà a l'illa de Martinica, i des d'aquell punt es desplaçarà fins a San Blas. La tornada la té prevista a principi de maig.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró