Societat

Turisme

Dotze rutes per l'Anoia

Es presenta una nova guia amb una dotzena de recorreguts a peu per les serres del sud-oest de la comarca

El Consell Comarcal vol donar així un impuls al sector turístic

El Consell Comarcal de l'Anoia manté l'aposta per la promoció turística a la comarca i ara suma a les iniciatives que ha posat en marxa en els últims mesos una nova guia en què es recullen dotze rutes per fer a peu a les serres de Miralles-Queralt i Ancosa-Montagut. El nou document, del qual inicialment s'han fet 5.000 exemplars en català, ja es pot trobar als ajuntaments i serveis turístics de la zona per on passen les rutes i als punts d'informació habilitats, i també al mateix Consell Comarcal.

Amb aquesta guia es vol potenciar el patrimoni natural i cultural de la zona sud-oest de la comarca. Per això, el document inclou fitxes de les dotze rutes amb una descripció de l'itinerari, la dificultat –fàcil, moderada o difícil– i altres característiques com ara la distància, el desnivell i el temps aproximat. Però també hi ha una explicació dels punts d'interès cultural i els monuments que els caminants es trobaran en el recorregut.

Les rutes se situen majoritàriament dins els termes de cinc municipis de la comarca (Santa Margarida de Montbui, Sant Martí de Tous, Bellprat, Santa Maria de Miralles i Orpí) i totes comparteixen la característica de discórrer al voltant dels espais naturals protegits de les serres de Miralles-Queralt i Ancosa-Montagut. La dotzena de recorreguts també s'han dissenyat pensant en els diferents perfils d'excursionistes. Així, es poden trobar rutes senzilles, com ara la circular a la falda de la Tossa (d'una hora de durada), o altres de més complexes com la que va del castell de Queralt al de Roqueta (de 13,4 quilòmetres de longitud i amb 900 metres de desnivell).

Aquestes rutes a peu per les serres de l'Anoia se sumen a altres iniciatives recents de l'ens comarcal, com ara la publicació el juliol passat de Tops turístics Igualada, una altra guia amb els principals indrets d'interès de la capital de la comarca i la rodalia. També el mes de maig passat es va presentar una aplicació per a mòbils per descobrir la història al voltant dels diferents castells de la comarca. L'Anoia es mostra activa en el sector turístic, amb la voluntat d'aprofitar la seva proximitat a Barcelona per promocionar-se com a destinació de petites escapades. El conseller de Turisme del Consell Comarcal, Joan Carbó, explica que l'objectiu és “anar transformant els recursos” que té el territori “en productes”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona
PORQUERES

Fase final de la recollida de propostes dels pressupostos participatius

PORQUERES

Estudien com millorar la mobilitat de dues de les principals vies de la ciutat

girona

Poden tornar a casa un tercer grup de veïns dels blocs desallotjats

badalona
societat

Els veïns d’Alpens voten en consulta popular si el consistori ha de fer una piscina

ALPENS

L'equip de govern reitera el suport a la professora vexada per parlar en català

TERRASSA
economia

Chery i Ebro produiran 150.000 vehicles a l’antiga Nissan

barcelona
medi ambient

El Pirineu occidental, protegit per la bona qualitat de cel nocturn

SORT

Crearan vint places regulades per aparcar autocaravanes pagant 5 euros

TERRASSA