Societat

El catamarà d'en Pepe ja està a punt de tocar l'aigua

Josep Soto, veí de Castellfollit de la Roca malalt de càncer, està a punt de fer realitat el seu somni de travessar l'Atlàntic

Si no hi ha entrebancs, el trasllat fins a Roses es farà el 17 d'aquest mes

Ho té tot a punt. Després de tres anys i mig, amb el parèntesi de dotze mesos a causa del tractament del càncer al sistema limfàtic que pateix, en Josep Soto, en Pepe, té el catamarà i el somni de travessar l'Atlàntic a punt. L'ha construït al seu jardí –agraeix la paciència dels veïns–, i el proper 17 de setembre començarà el transport cap a Santa Margarida (Roses), on el posarà a l'aigua. Abans, però, els dos camions que transportaran el catamarà –l'un, la carcassa de més de 9 metres de llarg per 5 d'amplada, i l'altre, el pal, de més d'11– aparcaran prop de la plaça Major perquè, coincidint amb la festa major, tots els veïns el puguin veure. Cal tenir en compte que és un transport especial que no pot circular durant el cap de setmana. A més, en agraïment al suport dels veïns i de l'Ajuntament, en Pepe ha batejat l'embarcació amb el nom de Castellfollit. Vol fer una botifarrada d'acomiadament per estendre l'agraïment al munt de persones que han ajudat a finançar el seu projecte a través de la plataforma Totsuma.cat amb 10.800 euros i als que hi han aportat material divers.

Josep Soto té previst fer uns dies de proves amb el catamarà i iniciar la travessa de l'Atlàntic fins a San Blas (Panamà) entre els dies 27 i 29 d'aquest mes de setembre. La primera etapa la farà fins a La Línea de la Concepción per començar a travessar l'Atlàntic la segona quinzena de novembre, quan els vents alisis s'estabilitzen i s'acaba la temporada d'huracans a la zona.

Després d'un mes aproximadament de navegació, arribarà a l'illa de Martinica, i des d'aquell punt es desplaçarà d'illa en illa fins a la de Grenada i la de Margarida per arribar, el proper mes de gener, al seu destí de San Blas. La tornada la té prevista a principi del maig de l'any vinent des d'algun punt de la República Dominicana, on s'haurà traslladat des de Panamà. L'arribada a Roses la té prevista el mes de juliol.

Josep Soto ha explicat que només tindrà el suport d'una emissora de VHF que té un abast màxim de 60 milles. Afirma que no té prou diners per instal·lar-ne una de molt més potent. Confia, però, que, si ho necessita, algun altre vaixell li faci de transmissió secundària.

La malaltia l'amenaça, però en Pepe té el somni de travessar l'Atlàntic a tocar. Quan torni, es quedarà a viure al vaixell i, com que vol que sigui patrimoni de Castellfollit, l'oferirà a tots els veïns que vulguin utilitzar-lo. Que el somni, doncs, es faci realitat.

LA XIFRA

10.800
euros
és la quantitat recaptada per Totsuma.cat per ajudar a fer realitat el somni d'en Josep Soto.

LA DATA

17.9.2016
és el dia en què,
amb l'ajuda d'una grua de gran tonatge, es carregarà el catamarà en dos camions.

LA FRASE

Aquest catamarà sempre serà del poble. Per això es diu ‘Castellfollit de la Roca'. Tothom en podrà fer ús
Josep Soto


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva