Salut

SALUT

Cervià vol posar fi a l'aigua en mal estat de Raset

Per millorar-ne la qualitat, el consistori farà dues canonades noves

L'ajuntament de Cervià de Ter (Gironès) vol posar fi a l'aigua en mal estat del nucli de Raset i preveu fer l'any vinent dues canonades noves. L'obra està valorada en 170.000 euros i el consistori es mou per trobar finançament.

A Raset, explica l'alcaldessa de Cervià, Roser Estanyol (CiU), hi ha dos pous. L'aigua ja és potable i apta per al consum humà, segons els darrers anàlisis de Dipsalut, però podria millorar-se de manera permanent. “Un dels pous està contaminat per arsènic i l'altre, per nitrats. De moment, ho solucionem barrejant l'aigua dels dos pous. Com que la canonada d'impulsió no és la mateixa que la de distribució, no tenim garantit que en tots els punts hi hagi la mateixa proporció [que faci que l'aigua de qualitat]. Per això, ho hem de solucionar”, diu Estanyol.

Cervià ha buscat diners de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i de la Diputació de Girona per finançar les dues canonades noves. “L'esperança”, en paraules d'Estanyol, és ara que l'obra rebi una subvenció del PUOSC.

“De primera necessitat”

La doble canonada seria una actuació a curt termini. Per més endavant, el consistori vol empalmar l'aigua de Cervià amb la de Raset, cosa que valdria 400.000 euros. “Si ens hem d'endeutar, ha de ser per un projecte de primera necessitat i aquest n'és un”, diu. Fa més de deu anys que Raset té maldecaps amb l'aigua. CiU és l'únic grup a l'ajuntament, amb set regidors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.