Societat

policial

Set detinguts en 23 dies per robar càrrega dels camions a l'AP-7

Un dispositiu policial especial muntat entre els dies 27 de setembre i 23 d'octubre pels Mossos d'Esquadra ha permès la detenció de set persones que es dedicaven a robar la càrrega de camions en àrees de servei de l'AP-7 al seu pas per les comarques gironines.

La primera de les actuacions va tenir lloc el 10 d'octubre, quan els agents van detenir dos homes que havien robat armes semiautomàtiques de l'interior d'un camió aparcat a l'àrea de servei de Garrigàs. Els lladres també van danyar altres camions, als quals van tallar la lona, per comprovar si la càrrega que portaven era del seu interès. Només sis dies més tard, el 16 d'octubre, els mossos van detenir cinc homes a l'AP-7, al terme municipal de Sarrià de Ter, que també havien comès robatoris amb força tipus teloner –tallant la lona dels camions– a l'Alt Empordà. Els detinguts formaven un grup perfectament organitzat. Els seus membres es desplaçaven habitualment amb un turisme que feia les funcions d'inspecció de les càrregues i també disposaven d'un segon vehicle, aquest tipus furgoneta, que s'esperava als afores de l'àrea de descans i quan rebia l'avís s'acostava i carregava el material sostret. Els cinc detinguts van fugir de la policia amb un turisme, a la sortida 2 de l'AP-7, però els mossos els van interceptar a Sarrià de Ter. Durant la fugida els lladres van tirar per la finestra algunes caixes que havien sostret d'algun camió. Quan els mossos els van aturar i detenir també els van trobar rellotges que havien sostret d'un camió aparcat en una àrea de servei de l'Empordà.

Durant els vint-i-tres primers dies d'octubre els mossos van tenir constància de set teloners, a diferència del mateix període de l'any passat en què es van detectar setze casos. Així, segons les dades dels Mossos, s'ha constatat una reducció d'un 23% d'aquesta tipologia delictiva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.