Monogràfics

MONTBLANC (Conca de Barberà)

Fira de Sant Martí

El fesol, de nou a taula

Gastronomia, vins i caves de la Conca de Barberà i una mostra de formatges artesanals són els ingredients de la Fira de Sant Martí de Montblanc, que enguany aposta per donar un impuls a la recuperació del fesol del pinet. Es tracta d'una varietat gairebé desapareguda a les hortes de Montblanc però que va ser imprescindible en tots els rebosts a la meitat del segle passat. El fesol del pinet es cull a principi d'octubre i era present sobretot en receptes de tardor i hivern. L'objectiu és que els restauradors del municipi creïn una recepta amb fesol del pinet, que es converteixi en un plat típic per acompanyar la visita a la vila medieval.

Per a tots aquells que s'apropin a la fira i vulguin conèixer el ric patrimoni monumental de Montblanc, durant aquest cap de setmana hi haurà visites gastronòmiques guiades. El preu de la visita és de vuit euros i inclou l'entrada a les torres i el pas de ronda, les esglésies de Santa Maria i Sant Miquel, dos tasts de vi i dues degustacions gastronòmiques. A la fira s'hi podran trobar demostracions de cuina en directe, tasts de formatges artesans i diverses ponències amb la gastronomia de protagonista.

28, 29 i 30 d'octubre. A l'antiga església de Sant Francesc. Els tiquets costen set euros i donen dret a quatre degustacions gastronòmiques, tres degustacions de vi o cava i una de ‘capuccino'.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.