Societat

El fort vent dificulta l'extinció del foc de La Riba

El foc ja ha cremat 200 hectàrees a l'Alt Camp

56 dotacions terrestres i 15 aèries treballen en les tasques d'extinció

Els Bombers han rebut l'avís de l'incendi al municipi de la Riba, a l'Alt Camp, pocs minuts després de les dues del migdia. A hores d'ara, el foc ja ha cremat unes 200 hectàrees i ha obligat a tallar la línia del tren de l'AVE i la del tren convencional. També han estat tallades les carreteres C-14, entre Alcover i Vilaverd, i la TV-7044, a la Riba.

Les causes del foc són encara desconegudes, però sembla que serà difícil d'extingir-lo a causa del vent. Hi treballen 56 dotacions terrestres i 15 mitjans aeris. Entre aquestes últimes, hi ha dos hidroavions del Ministeri de Medi Ambient Rural i Marí procedents de Saragossa.

Com a mesura preventiva, s'han desallotjat 70 persones del refugi Almogàvers i cinc del refugi dels Massets. Protecció Civil ha activat poc abans de les quatre de la tarda l'Infocat, el pla d'emergències per a incendis forestals de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.