Societat

Ulldemolins

Diada de la truita amb suc

30 anys de tradició

Es van distribuir uns 1.700 tiquets, menys que en les últimes edicions

Hi va haver un centenar de truites al concurs

La 30a diada gastronòmica de la truita d'espinacs amb suc va començar tranquil·la, ahir, a Ulldemolins. Després de l'esmorzar popular al poliesportiu, la Txaranga Band Tocats va començar la cercavila per animar els actes del matí. L'associació de dones La Carena va fer una demostració culinària al mig del carrer Major, i va posar a la venda cassoletes de truita d'espinacs amb suc. Entre els actes de la diada també es va instal·lar el mercat d'artesania al Pla de l'Església.

Quan la xaranga va arribar al santuari de la Mare de Déu del Loreto es va encarregar que ho notessin els veïns i visitants que en aquell moment hi passejaven. Els clients del bar s'acostaven a la porta a treure el cap, i els ulldemolinencs que viuen a la plaça sortien al balcó per contemplar l'actuació musical. La banda de Vila-seca va aconseguir fer ballar els que esperaven que la jornada s'animés. A tres quarts de dotze, l'organització del concurs de truites amb suc havia registrat una cinquantena de participants. Havien anat arribant amb comptagotes, i podia semblar que la participació quedaria estancada. En qüestió de cinc minuts, però, van començar a arribar cassoles a la plaça. La taula d'inscripcions, tranquil·la fins llavors, no donava a l'abast de rebre els participants. Finalment els inscrits van arribar al centenar.

Pel que fa als tiquets, se'n van distribuir uns 1.700, “una mica menys que altres anys” explicava l'alcaldessa, Cori Montlleó. Després de la missa a l'església de Sant Jaume, el jurat va valorar les truites presentades a concurs. Els guanyadors van ser Maria i Josep Borrull, que seran els encarregats de preparar-ne una cassola l'any vinent. Enguany els va tocar a Neus Llurba i Pepita Castelló, guanyadores de l'edició anterior, cuinar la truita per al públic.

Tot i registrar menys assistència de públic que en altres edicions, Ulldemolins continua veient com la diada gastronòmica de la truita amb suc atrau molts visitants al poble. De fet, això ja es pot comprovar abans d'arribar-hi, només amb l'afluència de cotxes a les carreteres que hi porten.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.