Societat

meteorologia

Alerta per risc de neu a cotes de 500 metres

El Prepirineu va quedar emblanquinat ahir i avui es manté la previsió de nevades

La neu va emblanquinar ahir bona part del Pirineu, el Prepirineu i la Catalunya Central i va complicar la circulació a les carreteres d'aquestes zones. Tot i que semblava que la previsió de nevades quedava restringida a divendres a la nit i a la matinada, la direcció general de Protecció Civil va prorrogar ahir al migdia l'alerta de neu tant al Pirineu com al Prepirineu per tot avui. La cota de neu baixarà fins als 500 metres i es poden arribar a acumular gruixos de fins a cinc centímetres.

A la Garrotxa, Osona i el Ripollès hi ha, sobretot al matí, un 70% de risc de nevada, mentre que a l'Alt Empordà, el Berguedà, la Cerdanya, la Selva, el Solsonès i el Vallès Oriental, se situa entre el 30 i el 70%.

Alguns dels municipis que ahir es van llevar emblanquinats van ser Castellar de n'Hug, amb trenta centímetres de neu; la Pobla de Lillet i Gombrèn, entre cinc i set centímetres. Els excursionistes més matiners van tenir l'oportunitat de trepitjar neu verge al Montseny, el Moianès i bona part de la Garrotxa. Al llarg del dia es va anar normalitzant la circulació a pràcticament totes les carreteres.

A Sant Pere de Ribes, els bombers van rescatar un sense sostre que dormia sota un pont.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.