Societat

turisme

Nou municipis s'adhereixen al pla estratègic de turisme

El conseller Huguet firma diversos convenis de col·laboració per promocionar els recursos turístics intangibles

L'objectiu és elaborar un catàleg que reculli tota l'oferta de Catalunya

Les rutes temàtiques i el llegat de personatges històrics rellevants tenen cada vegada més una major presència en l'oferta turística catalana. Amb l'objectiu de fomentar aquest tipus de turisme de proximitat, el conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, va firmar divendres diversos convenis de col·laboració amb nou municipis del Baix Camp, l'Alt Camp, el Baix Penedès i la Conca de Barberà. L'acció s'emmarca en el pla de recursos turístics intangibles de Catalunya, al qual ja s'han subscrit més de cent municipis.

El conseller Huguet, acompanyat del director dels serveis territorials del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa a Tarragona, Àngel Xifré, va iniciar la seva visita a l'ajuntament de Reus, on va signar els convenis amb la capital del Baix Camp, l'Aleixar, Mont-roig del Camp, Salou i Capçanes. Ja a Aiguamúrcia, va formalitzar la col·laboració amb aquesta localitat de l'Alt Camp i també amb Vallfogona de Riucorb. Per últim, es va desplaçar fins al Vendrell per signar la col·laboració amb els alcaldes del municipi del Baix Penedès i de Calafell.

Així, tot allò relacionat amb el modernisme, la Ruta del Cister i alguns dels escenaris per on van passar personatges com Jaume I, Pau Casals o Joan Miró, s'incorporaran en un catàleg que pretén unificar l'oferta catalana de turisme cultural.

Huguet va aprofitar per visitar l'edifici modernista Casa Navàs de Reus i assistir a la cloenda de la 17è Congrés de Fires de Catalunya que va tenir lloc fins ahir al Vendrell.

LA XIFRA

2.000
propostes
culturals de més d'un centenar de municipis de la geografia catalana ja formen part del catàleg.

LA XIFRA

164
municipis
ja han firmat convenis de col·laboració amb el Departament per promocionar la seva oferta turística.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.