Societat

meteorologia

Molta pluja però poques incidències a Girona

A les comarques gironines hi ha un avís de nivell 2 que indica que es podrien acumular més de 200 litres per metre quadrat fins demà

A l'Alt i al Baix Empordà les onades podrien superar els 4 o 5 metres d'alçada

El primer dia de temporal no va provocar incidències importants a les comarques gironines. Si bé és cert que en algunes comarques com ara al Ripollès, la Garrotxa i l'Alt Empordà, les precipitacions van ser importants, sobretot a la matinada i també al migdia o a primera hora de la tarda, la resta del dia va ploure poc.

Fins a les cinc de la tarda d'ahir, els bombers havien fet 31 sortides a les comarques gironines, de les quals 20 van ser a l'Alt Empordà i majoritàriament van ser acumulació d'aigua en baixos, soterranis i també a la via pública i per ajudar conductors que s'havien quedat encallats. A Roses la policia local va haver d'intervenir a les 8 del matí perquè va caure un arbre al carrer Antoni Canals i cap a les dues del migdia un mur d'un habitatge privat del carrer Pèricles, va caure també sense provocar incidents.

Pel que fa a les carreteres, segons el Servei Català de trànsit, a les dues del migdia la GI-654 de Mont-ras es va inundar i durant tota la tarda es va donar pas alternatiu en ambdós sentits. A la N-260 de Vallfogona de Riucorb (Ripollès) uns arbres al mig de la carretera que van caure a les cinc de la matinada també van obligar a donar pas alternatiu.

Protecció Civil manté el nivell 2 (alt risc) a les comarques gironines per a les properes hores, on es podrien acumular més de 200 litres per metre quadrat en 24 hores. A banda de les previsions de pluja, el servei meteorològic informa també que especialment per avui s'espera fort onatge amb mar de fons a les comarques de l'Alt i Baix Empordà, amb onades que poden superar els 4 o 5 metres d'alçada. Aquest risc també hi és però amb menor probabilitat a la comarca de la Selva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.