Administracions

administracions

Més ajuts per pal·liar danys meteorològics a Tarragona

La Diputació de Tarragona ha incrementat fins a 4 milions la línia de subvencions destinades a restablir els béns i serveis dels ajuntaments afectats per fenòmens meteorològics i altres situacions excepcionals entre l’abril del 2023 i el març del 2024. Durant els últims tres anys, la dotació econòmica ha estat de 2,9 milions. Entre les novetats, la presidenta de l’ens, Noemí Llauradó, destaca l’avançament del 75% de la subvenció per poder respondre “ràpidament i urgentment” als municipis afectats per causes “que no poden preveure”. També s’incorpora el llindar alt de perillositat per “incrementar els ajuts en les catàstrofes més intenses” i la distribució basada en el criteri demogràfic per afavorir els municipis més petits. Llauradó defensa l’increment del 38% de les subvencions davant “l’actual escenari climàtic, amb fenòmens meteorològics que van en augment i amb conseqüències força virulentes”. De fet, la dotació ha passat de ser d’1,2 milions d’euros el 2018 a 4 milions aquest 2024.

D’altra banda, la Diputació també ha presentat els ajuts a entitats que promoguin les activitats socials, culturals o d’interès ciutadà, esportives, extraescolars i complementàries en centres privats i d’educació especial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]