Societat

cultura

Barcelona crearà una comissió d’estudi per fomentar el català en l’àmbit digital

La mesura aprovada al ple municipal és iniciativa dels republicans i pretén promoure l’ús del català entre els joves

Ha rebut el vot a favor de tots els grups tret del PP i Vox

Barcelona crearà una comissió d’estudi per saber quin és l’estat actual de la llengua catalana en l’entorn digital, i fomentar-ne l’ús entre les generacions més joves. S’ha aprovat aquest divendres al ple de l’Ajuntament, gràcies al vot de tots els grups tret del PP i Vox, que hi han votat en contra. És una iniciativa dels republicans, del mes de desembre que pretén estudiar l’estratègia municipal per revertir la situació actual. La comissió haurà d’analitzar, per exemple, nous formats audiovisuals com vídeopodcasting i també videojocs i creadors de continguts. A banda, s’estudiaran projectes d’èxit en altres territoris i el paper dels mitjans de comunicació públics amb relació al foment de l’ús del català entre els joves, en el seu consum cultural, informatiu o d’entreteniment.

La comissió estarà presidida per Elisenda Alamany (ERC) i tindrà com a vicepresidenta Maria Eugènia Gay (PSC). En total, estarà integrada per dos regidors de cadascun dels grups municipals. Es preveu fer fins a cinc sessions i podrà haver-hi compareixences d’experts. La darrera sessió serà la de conclusions, on es presentarà l’informe i hi intervindran els grups municipals. Un cop presentades les conclusions, la comissió s’extingirà.

Nova estratègia per fomentar el català

Alamany ha assenyalat que Barcelona, com a capital del país, ha de desenvolupar una nova estratègia tenint en compte que el català és “residual” en alguns dels districtes de la ciutat. “Si volem protegir la nostra identitat cal vetllar també per aquells aspectes als quals s’hi accedeix amb el mòbil”, ha dit la líder republicana. Al seu torn, Gay ha dit que la creació de la comissió ve formulada a petició d’Esquerra i ha agraït la iniciativa dels republicans. L’àmbit d’actuació de la comissió, ha apuntat, tindrà en compte quatre paraules clau: “Evidència, estratègies, col·laboració i seguiment”. Junts ha assegurat que la tecnologia no és el problema del català sinó una oportunitat per millorar-ne l’ús social, especialment entre els joves. BComú també s’ha sumat a la resta de grups que han lloat la creació d’aquesta comissió.

Precisament aquesta setmana ERC i PSC van anunciar un acord pressupostari i un dels punts pactats és la creació de l’Oficina de la Llengua Catalana, un espai d’atenció a la ciutadania per fer del català llengua d’ús social generalitzat a la ciutat, amb 4 milions d’euros



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]
turisme

La Costa Brava es promociona per primera vegada al Canadà

girona
CALONGE I SANT ANTONI

Al·leguen contra la declaració del municipi com a zona residencial tensionada

CALONGE I SANT ANTONI

Ramaders reclamen una “millor gestió” dels ossos al Pirineu

Llavorsí

Alerta per pluges fortes a la Garrotxa i la Selva

girona

La Creu Roja detecta un estancament en l’entrada d’usuaris vulnerables

Tarragona
GIRONA / CASSÀ DE LA SELVA

CCOO denuncia que l’ICAM dona l’alta laboral en processos de recuperació

GIRONA

Primeres actuacions del pla per millorar la seguretat i la integració de les rieres

Terrassa

S’inicien les obres per convertir La Torre en un equipament públic municipal

ripoll
Societat

El comerç serà l’element central de la Festa Modernista de Reus

Reus