Societat

societat

Els pagesos provoquen talls intermitents a l’AP2 al Segrià

Desenes de tractors inicien una marxa lenta des d’Alcarràs

Les mobilitzacions continuaran demà a Mercabarna i el Port de Tarragona

La Plataforma 6-F passa a dir-se Plataforma Pagesa per desvincular-se de Vox

Desenes de pagesos han iniciat aquest matí una marxa lenta des d’Alcarràs (Segrià) per l’A-2 fins que han tallat la via a l’altura de Soses (Segrià), just on s’ubica l’enllaç amb l’AP-2. Els manifestants han intentat accedir a l’AP-2 per tallar-la, però un dispositiu dels Mossos d’Esquadra els ho ha impedit. Davant del bloqueig de l’accés pels vehicles, un grup de pagesos hi han accedit a peu i finalment han pactat amb els mossos poder fer talls intermitents , el que està provocat retencions en direcció Saragossa.

Un dels portaveus de la mobilització, Jordi Larios, ha denunciat que els impedeixin seguir amb la mobilització i ha assegurat que tenien el permís corresponent per bloquejar ambdues vies. Larios ha acusat al Govern de no deixar-los manifestar i ha advertit que “la paciència també s’acaba” i que pot ser més endavant “quan ens necessitin no ens trobaran”.

Les mobilitzacions de pagesos continuaran demà a Mercabarna i també al Port de Tarragona. Unió de Pagesos ha convocat una tractorada a l’entrada de Mercabarna a les 9 del matí. Per arribar fins a les instal·lacions de Mercabarna s’han organitzat en dues columnes: la concentració al Baix Llobregat sortirà a un quart de nou de la Cooperativa de Sant Boi, i els pagesos procedents d’altres comarques es trobaran a tres quarts de nou a la rotonda de la B-250. Els pagesos de les comarques gironines estan cridats a concentrar-se a l’N-2 a l’altura d’Orriols i de Santa Llogaia d’Àlguema, prop de Figueres.

La convocatòria a l’entrada al Port de Tarragona és per a les deu del matí.

D’altra banda, segons han fet públic a través d’un comunicat, ahir diumenge les diferents delegacions territorials van acordar que la Plataforma 6-F de Catalunya passi a dir-se Plataforma Pagesa per desvincular-se “del tot” dels “possibles llaços amb partits feixistes espanyols”. Tot i que la plataforma des d’un inici s’ha autodenominat com a “independent”, en els últims dies s’ha fet públic que alguns dels noms que signaven els manifestos estatals han estat lligats a Vox.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia