Administracions

JUDICIAL

Acord entre Ecoveritas i la treballadora acomiadada per parlar en català

L’empresa es compromet a impulsar el català i etiquetarà els productes en català i oferir cursos de sensibilització lingüística a la plantilla

La treballadora no es reincorporarà però rebrà una indemnització

Un acord per impulsar el català a la cadena de supermercats ecològics Ecoveritas ha evitat el judici d’un acomiadament per motius lingüístics, segons informa l’Agència Catalana de Notícies. L’afectada és una noia que treballava a l’establiment de Puigcerdà, i que va denunciar que l’havien fet fora per parlar en català. Ara, Plataforma per la Llengua i Ecoveritas han arribat a un pacte mitjançant el qual l’empresa s’ha compromès a etiquetar els seus productes en català i oferir cursos de sensibilització lingüística a la plantilla.

La treballadora, que rebrà una indemnització perquè ha preferit no tornar al lloc de treball, ho veu “una victòria de principis”. La Intersindical, que li ha donat suport, diu que tot i aquest avenç encara queda “molta feina per fer” en defensa de la llengua.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia