Infraestructures i serveis

Pressió dels contraris al parc eòlic marí

Reclamen al govern un informe de l’impacte dels macroprojectes

L’Associació Stop Macro Parc Eòlic Marí insisteix a reclamar al govern un informe de l’impacte dels macroprojectes plantejats fins a aquest moment a la zona afectada del golf de Roses i la badia de Pals. L’entitat celebra en un comunicat que el Parlament hagi aprovat recentment una proposta presentada per la CUP en què s’insta el govern a encarregar a l’Observatori del Paisatge de Catalunya aquest document. La proposta va rebre el suport d’ERC i dels comuns, mentre que el PSC, Junts i Cs es van abstenir. No obstant això, l’associació tem que la proposta pugui quedar en paper mullat i reclama que s’elabori amb la màxima celeritat.

Stop Macro Parc Eòlic Marí havia demanat en diversos ocasions, tant per carta com en les reunions que ha dut a terme amb representants del govern i partits polítics, aquest informe fet per una institució de rellevància com és l’Observatori del Paisatge de Catalunya. L’associació ja va dur a terme una recreació del primer macroparc que es va plantejar, que va evidenciar el gran impacte del projecte al territori. Es van renderitzar imatges de setze punts diferents de la Costa Brava, alguns dels quals emblemàtics, i en diferents moments del dia, i es va concloure que no hi havia hagut cap mena de sensibilitat pel paisatge a l’hora de plantejar la posició d’aquest macroparc. El treball va concloure que el projecte sobrepassava les condicions estàndard que es donen en un àmbit europeu en aquest tipus d’instal·lacions, ja que no es va trobar cap altre parc eòlic marí que tingui uns aerogeneradors de les dimensions del primer macroprojecte; n’hi ha que tenen més aerogeneradors dels que proposa el projecte però estan més allunyats de la costa, i els que són a una distància similar de la costa no tenen més de 20 aerogeneradors, segons l’associació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia