Societat

societat

Demanen a Colau més interlocució amb els veïns

L’alclaldessa presideix l’entrega de les medalles d’honor de la ciutat

L’Associació de Veïns de la Zona Universitària ha aprofitat avui l’acte d’entrega de les medalles d’honor de l’Ajuntament de Barecelona per entregar a l’alcaldessa Ada Colau una carta on demana una major interlocució del consistori amb les entitats veïnals.

La carta denuncia “la manca de participació efectiva i útil” de l’associacionisme veïnal en la vida municipal. Com exemple d’aquesta mancança se cita els consells de barri “que són escassos i poc participatius, que es fan en hores on els ciutadans encara estan treballant, amb un control absolut del temps en que els ciutadans poden exposar els seus temes i sense retorn a curt termini”.

La carta va signada pel president de l’associació, Josep Maria Guillumet, i l’ha entregada la vocal de l’entitat, Rosa Maria Canals, que aquesta tarda ha rebut la medalla d’honor de l’entitat. L’associació ha optat per entregar la carta perquè el protocol de l’acte només havia previst la intervenció del president de Sos Racisme, en nom de tots els guardonats. Tot això, alguna de les persones distingides, com l’actriu Lita Claver o l’exregidor Francisco Narváez han pres la paraula per agrair la medalla.

En l’acte d’entrega la mateixa alcaldessa ha dit que “cal reforçar més que mai la relació de l’administració” amb el teixit associatiu de la ciutat. “L’administració no pot sola”, ha dit.

Els guardons de les medalles d’honor de la ciutat reconeixen 13 entitats i 11 persones, entre les quals l’activista pels drets de les dones migrants, Mercè Amor. Colau ha ressaltat la paritat homes i dones dels guardonats, circumstància que abans no es donava. Entre els 1997 i el 2007 els dos terços dels premiats eren homes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia