Medi ambient

KENYA

La sequera mata 1.235 animals salvatges a Kenya

Vivien en parcs naturals i van morir entre el febrer i l’octubre d’aquest any

El país afronta la pitjor sequera en quatre dècades

Almenys 1.235 animals salvatges, inclosos 205 elefants, han mort en parcs naturals de Kenya des del febrer a l’octubre d’aquest any, ha informat aquest divendres la ministra kenyana de Turisme, Vida Silvestre i Patrimoni, Peninah Malonza.

“Confirmo que diferents espècies de vida silvestre s’han vist afectades per la sequera amb un total de 14 espècies diferents de vida silvestre afectades entre el febrer i l’octubre del 2022”, ha afirmat Malonza en una roda de premsa a Nairobi per presentar un informe sobre l’impacte de la manca d’aigua en els animals salvatges.

“A causa de la sequera, hem perdut 512 nyus, 381 zebres comuns, 205 elefants, 49 zebres Grevy, 51 búfals i 12 girafes (vuit reticulades i quatre massais)”, ha destacat la ministra.

L’estudi també registra la mort de vuit hipopòtams, cinc antílops eland, sis antílops kongoni (antílop africà), dues gaseles Grant, un kudú menor (una altra espècie d’antílop), un estruç, un rinoceront i un antílop aquàtic.

Les àrees més afectades inclouen els ecosistemes d’Amboseli, Tsavo al sud i Laikipia-Samburu al centre del país.

“La majoria de les espècies d’animals salvatges afectades són herbívors. Els elefants estan també afectats per la sequera a causa de la reducció de farratge i principalment els elefants joves que no poden assolir la biomassa vegetal de dos metres”, subratlla l’informe.

“La sequera continua empitjorant a mesura que passen els dies”, adverteix l’estudi.

Gairebé la meitat dels 47 comtats de Kenya pateix actualment la pitjor sequera al país en quatre dècades.

A banda del dany que causa a la fauna salvatge, el problema afecta al voltant de 3,5 milions de persones —d’una població nacional d’uns 55 milions d’habitants— que tenen traves per obtenir aigua potable o aliments.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia