Societat

Esquerra activa un espai de treball per a poder afrontar reptes conjunts i solucions compartides a l’àrea urbana de Girona

L’espai neix amb vocació de ser permanent i és obert a altres municipis que puguin estar interessats a participar-hi

Esquerra Republicana ha activat avui un espai de treball per a poder abordar conjuntament reptes compartits i plantejar solucions comunes a l’àrea urbana de Girona. En aquesta primera reunió de treball, que ha tingut lloc al Centre Cultural la Mercè de Girona, hi han participat el vicealcalde de Girona, Quim Ayats, i l’alcalde de Salt, Jordi Viñas, que han actuat com amfitrions de la trobada; el primer tinent d’alcalde de Sant Julià de Ramis, Pere Pujolràs; l’alcaldessa de Vilablareix, Maite Tixis; l’alcalde de Bescanó, Xavier Vinyoles; i l’alcalde de Sarrià de Ter, Narcís Fajula. Es tracten de sis municipis que, conjuntament, representen una població de més de 150.000 habitants.

“Aquesta reunió de treball neix perquè des d’Esquerra creiem fermament en la nostra àrea urbana. Els reptes que tenim com a municipis i com a societat són cada vegada més compartits, especialment en un àmbit com l’àrea urbana de Girona”, ha assegurat el vicealcalde Quim Ayats, que explica que “hem d’ampliar la mirada i buscar solucions compartides, que de ben segur que seran molt més efectives. Penso en àmbits com l’habitatge, la salut, la cultura i l’economia, entre altres. Si sumem esforços, multipliquem resultats”. “És per això que veiem oportú activar un espai de treball que ens permeti avançar plegats”, sosté Ayats, que avança que es tracta d’un espai que “neix amb vocació de ser permanent, i que també obrim a altres municipis que puguin estar interessats a participar-hi”.

“Sortim de la reunió amb un llistat de reptes que cal abordar com a àrea urbana, amb l’objectiu de poder-los treballar i buscar solucions conjuntes en properes reunions”, assegura l’alcalde de Salt, Jordi Viñas, que considera que“avui fem un pas endavant molt important com a àrea urbana amb la creació d’aquest espai de treball formal, fix i permanent, on poder abordar els reptes comuns”. “Molt optimista amb la iniciativa, i així poder compartir espai de treball amb municipis i amb representants públics amb els quals compartim moltes necessitats i objectius”, explica Viñas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia