Salut

Xina

Un districte de Wuhan, confinat per un rebrot de Covid-19

Els residents de Hanyang, de gairebé un milió d’habitants, no poden sortir de casa durant cinc dies

És la mateixa ciutat que va declarar el primer brot del coronavirus a finals de 2019

Un districte amb gairebé un milió d’habitants de la ciutat de Wuhan, al centre de la Xina, ha decretat un confinament de cinc dies per un rebrot de Covid-19, després que aquest dimarts s’hi confirmessin quinze casos asimptomàtics.

El districte de Hanyang ha tornat a confinar aquest dimecres els seus 900.000 residents permanents, als quals ha instat a no sortir de casa tret que sigui estrictament necessari.

Les mesures inclouen el control de les carreteres i el tancament dels accessos al districte. A més, els residents del districte hauran de sotmetre’s a proves PCR cadascun dels cinc dies que està previst que duri el confinament.

La resta de la ciutat, d’onze milions d’habitants, mira de reüll aquests esdeveniments, preocupada pels precedents recents, tot i que fins ara les restriccions es limiten Hanyang.

Altres poblacions del país asiàtic es troben en una situació similar, sense que s’hagi decretat necessàriament un confinament de forma oficial. Barris de capitals provincials com Xining o Zhengzhou, al centre de la Xina, es troben confinats, segons testimonis en xarxes socials recollits per EFE aquest dimecres.

La decisió de les autoritats de Wuhanque mostra que la Xina continua lluny de la normalitat postpandèmica, més de dos anys i mig després que es declarés precisament a Wuhan el primer brot del nou coronavirus, que va suposar un confinament estricte de més de dos mesos a la ciutat.


Restriccions per estona
La Xina continua aferrada a una estricta política de “zero Covid” i, a diferència d’altres països, descarta conviure amb el virus. Les autoritats fa cinc mesos que fan front a rebrots de la variant òmicron, un dels quals ha suposat el confinament de la megalòpolis de Xangai (26 milions d’habitants) durant més de dos mesos.

L’estratègia consisteix en estrictes controls fronterers, l’aïllament de tots els contagiats i els seus contactes propers, i restriccions a la mobilitat i campanyes de proves PCR allà on es detecta algun cas.

A les grans ciutats s’ha instaurat la pràctica de “proves PCR normalitzades” i els habitants han de presentar proves negatives realitzades en les 24, 48 o 72 hores prèvies per accedir a llocs públics.

A més d’incalculables pèrdues econòmiques, les estrictes mesures sanitàries han provocat mostres visibles d’irritació i descontentament en la població, que fins ara havia donat suport majoritari a aquesta política governamental.

Durant el XX Congrés del Partit Comunista de la Xina (PCX), celebrat la setmana passada a Pequín, ni el discurs de Xi Jinping ni les compareixences dels diferents portaveus han deixat entreveure un canvi d’estratègia.

La consultora Capital Economics no augura una retirada significativa de restriccions fins al 2024, a causa de la baixa taxa de vacunació entre la gent més gran, que també és el col·lectiu més vulnerable davant el coronavirus.

Segons les dades de les institucions sanitàries del país, des de l’inici de la pandèmia un total de 258.167 persones han patit la Covid-19 al país i 5.226 han mort, tot i que la xifra total d’infectats exclou els asimptomàtics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia